Comme Avant

Comme Avant este o companie specializată in producerea cosmeticelor artizanale create manual.
 
Obiectivul echipei Comme Avant este de a face  tranziția către folosirea de produse ecologice în viața de zi cu zi.
 
Filozofia companiei  este  "mai puțin înseamnă mai mult", eliminând tot ce este de in plus și concentrându-se pe ceea ce este esențial. Produc  în mod transparent și fără tabuuri, îmbunătățindu-si  în mod constant produsele și reducând cât mai mult posibil deșeurile. 
 
Pe baza feedback-ului clientilor ei isi îmbunătățesc permanent produsele pentru a le face mai eficiente și mai ușor de utilizat. 
 
Nimic nu se pierde: atunci când o producție nu are succes, aceasta este refăcută pentru a putea fi utilizată din nou. Dacă acest lucru nu este posibil, este donată  asociațiilor aflate în nevoie sau se întoarce în pământ, deoarece produsele  sunt complet compostabile.
 
Încă de la început, pentru echipa Comme Avant a fost de neconceput să creeze produse care să nu fie sănătoase si biodegradabile.
Cosmeticele  lor conțin ingrediente esențiale naturale.
Reducând expunerea și folosirea de substanțe și ambalaje inutile, produsele sunt mai apropiate de natură  și prietenoase cu mediul înconjurător chiar și după folosire.
 
Produsele Come Avant sunt certificate COSMOS, Slow Cosmétique si Vegan
 
Despre Comme Avant

In atelierul situat langă Marsilia, compania Comme Avant produce manual fiecare produs care ajunge în casa fiecărui client. Ambalajele sunt atent selecționate și studiate pentru a fi cât mai prietenoase cu natura, proces care este îmbunătățit constant de către echipă pentru a asigura un viitor cât mai curat pentru noi și generațiile viitoare.

Dezvoltarea companiei a început de la nevoia de a asigura copiilor cu piele atât de fragila produse blânde. Punctul de plecare a fost observația ca multe produse organice din comerț pot deseori cauza pete roșii și iritații. A urmat apoi etapa de analiza a soluțiilor și procesului de fabricație atât de atent urmărit.

Totul a început cu fabricarea primului săpun cu ulei de măsline organic, realizat cu o formula foarte simplă. Rezultatul și impresiile celor care l-au folosit au fost surprinzătoare.

Astfel a început povestea de succes a brandului Comme Avant. A urmat dezvoltarea mai multor produse cosmetice realizate pe aceleași principii de baza: produse simple, naturale și eficiente, cu maximum patru ingrediente, fără coloranți, parfum sau conservanți, certificate Cosmos, Slow Cosmetic și Vegan. 

Filozofia companiei este de a reflecta asupra impactului produselor asupra mediului. 🌿

În acest sens, în cercetare, echipa a folosit drept unealtă amprenta de carbon, care este volumul de emisii de dioxid de carbon pe care activitatea unei persoane sau a unei afaceri îl eliberează în atmosferă.

Intenția este de a asigura clienții „Comme Avant” că amprenta lor de carbon va fi mai mică în comparație cu consumul de produse industriale.

Pentru a reduce acest volum, compania a ales sa urmeze principiul Zero Waste.
Produsele solide Comme Avant
Produsele solide Comme Avant
Pentru a evita recipientele inutile și plasticul, compania comercializează doar produse solide, săpunurile și șampoanele sunt ambalate numai în hârtie kraft, iar  crema, deodorantul, pasta de dinți și demachiantul  într-o cutie de carton pentru a le proteja în timpul transportului. Ambalajele sunt toate reciclabile și biodegradabile.

Cifrele din spatele cuvintelor folosite de Comme Avant

  • O persoana folosește  în medie 1 sticlă de gel de duș de 250 ml pe lună. O sticlă care nu este adesea nici reciclabilă, nici reutilizabilă.
  • Săpunul Comme Avant are aceeași durată de utilizare, adică o lună pentru utilizarea unei singure persoane. Dar odată consumat, nimic nu trebuie aruncat. Folosirea săpunului Comme Avant duce la economisirea a 12 sticle de plastic pe an/persoană.
  • Este evident ca impactul ecologic al unui săpun Comme Avant este mult mai mic decât echivalentul său lichid.

Același lucru este valabil și pentru celelalte produse solide.
  • 1 șampon solid Comme Avant = 1 sticlă de șampon 250 ml., adică cu 4 sticle de șampon mai puțin pe an și pe persoană.
  • 1 cremă solidă Comme Avant = 1 borcan de cremă de față, 1 tub de cremă pentru corp, 1 balsam de buze, adică aproximativ 4 borcane de cremă de față, 6 tuburi de cremă pentru corp și 5 cutiuțe de balsam de buze mai puțin pe an și pe persoană.

  • Unele dintre produse, precum pasta de dinți și deodorantul au ambalaje care pot fi reumplute rezultând  economii în ambalare și transport.
    Borcanul este util pentru prima achiziție, după care reumplerile vor fi suficiente.
Certificari

COSMOS este o etichetă care certifică aspectul organic sau natural al unui produs.
Este rezultatul colaborării dintre cele cinci etichete principale deja existente de ani de zile.
Și anume, BDIH 🇩🇪, Cosmebio 🇫🇷, ECOCERT 🇫🇷, ICEA 🇮🇹 și Soil Association il.

În interesul consumatorilor și al întreprinderilor, aceștia doreau sa realizeze   o etichetă europeană unică clară, corectă și fiabilă. 🇪🇺

Există două etichete COSMOS diferite:
  • COSMOS Natural: certifică originea naturală a ingredientelor care alcătuiesc produsul.
  • COSMOS Organic : certifică originea organică a ingredientelor produsului. Procentul de ingrediente organice trebuie indicat pe produs.

„SLOW COSMETIQUE”?

Mențiunea Slow Cosmetics este singurul premiu profesional pentru cosmetice care se concentrează atât pe formule ET, cât și pe modelul de marketing și pretențiile unui brand. Acordat de Asociația Slow Cosmetic din 2013, acest premiu se distinge prin metodologia sa, inspirată în mod liber de cea a Ghidului Michelin: voluntarii de la Slow Cosmetic Association specializați în decriptarea ambalajelor și cosmetologia naturală examinează mărcile care au depus un dosar pentru cerere sau care au fost remarcate de profesie.

Sunt folosite puțin peste 80 de criterii de evaluare, toate induse de statutul Asociației Cosmetice Lente disponibile aici la www.slow-cosmetique.org.

Comme Avant a primit un rating de 2 stele, ceea ce înseamnă că îndeplinim peste 75% din criteriile lor.
În plus, mențiunea de 3 stele este doar pentru mărcile de produse cosmetice care produc cel puțin 20% din ingredientele lor, cum ar fi activitățile agricole, distilarea etc. 

Nu se folosește niciun ingredient care a făcut obiectul oricărei controverse cu privire la probleme de sănătate sau de mediu.


Vegan Society

Vegan Society este o asociație engleză fondată în 1944. 
Recunoscută la nivel internațional, această marcă etichetată și înregistrată face posibilă în special garantarea faptului că niciun animal nu a fost implicat în fabricarea produsului (nici în ingrediente, nici în produsul finit ), că nu s-au efectuat teste pe animale certificand  și absența OMG-urilor.
Din februarie 2020, Comme Avant a fost certificată de către Vegan Society, astfel alăturându-se unei echipe care sprijină lupta împotriva exploatării 
animalelor.


Nu toate ingredientele utilizate sunt organice

Pentru a fi etichetat „organic” în cosmetică, trebuie îndeplinite multe criterii. Unul dintre cele mai importante criterii este procentul de materii prime organice certificate.
Produsele Comme Avant conțin foarte putine ingrediente in compoziția lor. Unele dintre ele fiind etichetate COSMOS Organic (celebra etichetă organică), iar altele COSMOS Natural (care garantează 100% ingrediente de origine naturală). 
Ingredientele folosite au fost foarte atent selectate folosind materii organice ori de câte ori este posibil.


Intrebari generale

Unde sunt produse?
Toate produsele Comme Avant sunt fabricate în atelierul  din Pennes-Mirabeau, chiar lângă Marsilia, Franța

Produsele  conțin ulei de palmier?
Uleiul de palmier nu se găsește  în niciunul dintre produsele Comme Avant.

Produsele  sunt vegane și fără cruzime?
Produsele Comme Avant sunt etichetate de Vegan Society, nu se fac teste pe animale și produsele  nu conțin materie animală.

Produsele  sunt potrivite pentru bebeluși și copii?
Produsele Comme Avant  sunt potrivite pentru întreaga familie, inclusiv pentru copii.
Săpunul natural din ulei de măsline poate fi folosit pentru a spăla corpul bebelușului.   Acest săpun este, de asemenea, potrivit pentru păr, dar evitați să-l pătrundeți în ochi, deoarece poate ustura.
Șamponul natural solid cu argan și rhassoul poate fi folosit pentru părul bebelușului. Acest șampon este universal și potrivit pentru toate vârstele și toate tipurile de păr.
Pentru a hidrata fața și corpul bebelușului, puteți folosi cremă solidă naturală din unt de shea după fiecare baie.

Produsele sunt potrivite pentru pielea sensibilă?
Da,  produsele Comme Avant  sunt potrivite pentru cele mai sensibile tipuri de piele. În plus, conțin doar patru ingrediente de origine naturală. 

Produsele sunt potrivite pentru femeile însărcinate?
Da, produsele Comme Avant  sunt potrivite pentru întreaga familie, inclusiv pentru femeile însărcinate sau care alăptează.

Produsele  sunt potrivite pentru pielea atopică?
Produsele Comme Avant  nu au fost testate special pentru a rezolva vreo problemă anume. Acesta este motivul pentru care nu se garantează eficacitatea produselor  pe pielea cu probleme. Cu toate acestea, nu există contraindicații cunoscute. 

Putem folosi produsele Comme Avant  în natură?
Toate produsele Comme Avant sunt biodegradabile, astfel încât să le puteți folosi în natură.