Informații utile despre crema de mâini

Orice încercare de îngrijire a mâinilor trebuie să aibă în vedere atenuarea petelor și îmbunătățirea calității pielii. Îngrijirea preventivă a pielii este esențială, care presupune, hidratare adecvată folosind creme de mâini de calitate și protecție solară. Din punct de vedere preventiv, întrucât mâinile sunt o parte a corpului expusă continuu la substanțe chimice în mediul de lucru și chiar acasă, este esențial să se aplice creme de mâini hidratante și emoliente. Acest lucru trebuie făcut cu regularitate și, dacă este posibil, chiar și înaintea expunerii la agenţi agresivi. 

Unii afirmă că frumusețea este superficială ca pielea, că ceea ce este „în interior” contează. Fără îndoială, interiorul nostru este important, dar pielea este primul strat de apărare împotriva lumii exterioare. Pielea ne poate oferi, de asemenea, indicii importante despre starea generală de sănătate. 

Ca și fața, mâinile reflectă schimbările intrinseci ale îmbătrânirii, la care se adaugă cele extrinseci ale expunerii la soare și factorii fizici și chimici de-a lungul vieții individului. Modificarile intrinseci includ o serie de atrofii ale tuturor componentelor: grăsime, dermul și mușchii și deformarea scheletului mâinii în sine. Acest lucru determină o modificare a formei cu vizualizarea reliefurilor osoase și evidențierea structurilor precum venele și tendoanele.

Tratamentele faciale medicale au fost dezvoltate și perfecționate până în punctul în care, în prezent, sunt persoane al căror aspect nu trădează vârsta pe care o au. Cu toate acestea, vârsta lor poate fi dezvăluită de aspectul mâinilor. 

Expunerea la radiațiile solare este principala cauză de mediu a îmbătrânirii pielii și este responsabilă de formarea ridurilor, scăderea capacității pielii de a rămâne hidratată, apariția modificărilor pigmentare și pierderea elasticității și tonusului. Prin urmare, zonele expuse la soare, cum ar fi pielea feței și a mâinilor, prezintă caracteristici de fotoîmbătrânire mult mai severe decât zonele neexpuse. 

Mâinile sunt cea mai vizibilă parte a corpului neacoperită de îmbrăcăminte după față și una dintre primele noastre zone de relație socială: cu ele lucrăm, mâncăm, salutăm, atingem. Folosirea cremelor de mâini nu este un obicei obișnuit, nici măcar la personalul supus utilizării frecvente a produselor iritante. Acțiunea soarelui, nici măcar nu este luată în considerare pentru această parte a corpului. Oamenii, conștienți de importanța utilizării protecției solare, o folosesc pe față, dar nu și pe mâini, această zonă fiind expusă poate mai mult decât fața.

Este ideal să aplicați o cremă de mâini hrănitoare și hidratantă, cum ar fi o cremă de mâini pe bază de unt de shea, care hrănește intens mâinile pentru a le face moi și confortabile. 

O cremă de mâini care are grijă de mâinile dumneavoastră, care nu conține parabeni sau alte substanțe periculoase este crema de mâini Mademoiselle Provence. Această cremă de mâini este inspirată de un preparat provensal realizat din extracte organice de migdale dulci și flori de portocal cunoscute pentru proprietățile lor liniștitoare. Din aceași gamă de produse Provence, este și crema de mâini pe bază de lavandă și angelică. Parfumul său liniștitor vă transportă imediat în vacanță. Ușor și moale, pătrunde instantaneu și hidratează pielea, fără un efect gras. Această cremă de mâini conține 96,4% ingrediente de origine naturală.

Frumusețea mâinilor este dependentă de sănătatea pielii mâinilor.  Medicul Dr. Laurențiu Vlădău -  specialist în dermatologie-venerologie, recomandă produse cosmetice de calitate, de origine controlată și selecționate atent dintr-o regiune atât de unică, zona Provence din Franța. Acesta afirmă că “problemele pielii sunt cauzate de o întreținere inadecvata și de folosirea unor produse necorespunzătoare, cu ingrediente care pot cauza dermatite de contact alergice sau iritative. Un exemplu concludent sunt cremele care conțin substanțe iritante, alergizante sau conservanți care pot fi cancerigeni atunci când sunt folosiți în concentrații ridicate. 

De multe ori, ne putem simți oarecum pierduți printre rafturile de cosmetice oferite de comercianți și nu știm ce sa alegem.” Produsele naturale și bio certificate prin marca de calitate EcoCert sau Cosmos Organic garantează procesul de fabricație controlat și sunt o alternativă sigură a cosmeticelor uzuale. 

Învățați cum să aveți grijă de pielea dumneavoastră, astfel încât pielea să poată continua să vă răsplătească pe măsură.