Ce înseamnă venirea primăverii pentru tenul nostru?
Ce înseamnă venirea primăverii pentru tenul nostru?
Venirea primăverii și tenul nostru
 
După luni întregi de zăpadă și temperaturi scăzute, iarna (aproape) ne-a părăsit, lăsând în urma ei o urmă de piele uscată și mâncărimi. Ideea este că, deși poate suntem mai mult decât pregătiți să alergăm direct spre primăvara însorită, pielea noastră are nevoie de ceva mai mult timp pentru a se adapta. Schimbările de umiditate, expunerea la soare și activitatea în aer liber determină, de obicei, necesitatea de a schimba rutina de îngrijire a pielii.
 
Deci, cum ar trebui să ne pregătim tenul pentru zilele mai calde care urmează? 
 
Începeți să vă exfoliați (dacă nu ați făcut-o deja).
În ciuda descuamării care rezultă din vremea rece, cei care au pielea uscată sunt de obicei reticenți în ceea ce privește folosirea unui exfoliant în plină iarnă. Multe persoane evită exfolierea în timpul lunilor de iarnă, deoarece poate usca pielea, dar pe măsură ce vremea se încălzește și umiditatea crește, suntem mai capabili să tolerăm mai bine acizii și formulările mai puternice de ingrediente active.
Primăvara este momentul prielnic pentru a reveni la exfoliere și pentru a lumina pielea ternă care s-a acumulat în timpul iernii.
Dar aveți grijă să nu exagerați - trecerea de la un ten luminos la unul iritat se poate întâmpla rapid cu o exfoliere excesivă. Este recomandat să vă limitați la exfolierea săptămânală, de cel mult două ori pe săptămână, posibil cu exfoliante naturale.
 
Treceți la o cremă hidratantă mai ușoară.
În timp ce cremele grele se simt ca o mană cerească pe pielea uscată de iarnă, aplicarea lor pe o față lipicioasă și transpirată este o altă poveste. Când vremea este rece și uscată, trebuie să folosim emoliente și creme bune pentru a reduce pierderea de apa, dar acum este momentul sa trecem la o crema mai lejera, mai fluidă.
 
Îmbunătățiți-vă SPF-ul
Crema cu protecție solară trebuie folosită pe tot timpul anului, dar mai ales când începem sa vedem soarele din ce în ce mai mult,  razele UV fiind mai puternice. Creșteți  SPF la cel puțin 50+, asigurându-vă în același timp că produsele oferă o protecție cu spectru larg.
Încorporați antioxidanți naturali
Nimănui nu-i place pigmentarea, mai ales atunci când este indusă de soare. Antioxidanții pot - și ar trebui - să fie folosiți pe tot parcursul anului, dar sunt deosebit de utili în lunile de primăvară și vară pentru a evita daunele provocate de soare. Când pielea este expusă la razele UV de la soare, sunt generați radicali liberi care pot deteriora ADN-ul și pot accelera degradarea colagenului.
 
Este foarte important sa ne hidratăm mai mult pe timpul perioadei calde. Asta nu înseamnă ca pe timpul iernii nu trebuie sa bem apa! Dar pe perioada caldă, tenul și corpul nostru pierd mai multa apă, iar pielea începe sa devină deshidratată ceea ce duce la deshidratare și îmbătrânire prematură.
Dieta sanatoasă face parte din rutina de îngrijire a pielii noastre pe tot timpul anului, fructele și legumele fiind principalele alimente care trebuiesc consumate pentru a avea o piele sănătoasă.