Povestea noastra
Povestea noastra

Provensal.ro este un proiect ambițios într-o lume largă a produselor cosmetice. Acest proiect îndrăzneț este creat de către doi tineri  idealiști ce susțin conceptul de viață sănătoasă. Având șansa  locuim într-unul dintre cele mai frumoase locuri din lume, Provence, ne-a venit ideea de a crea Provensal.ro - o infuzie de produse cosmetice organice bio și naturale.

Am început prin a face o selecție a celor mai renumite produse cosmetice organice bio și naturale din această zonă, produse cu certificări importante, cu premii câștigate în acest domeniu, care garantează calitatea, mizând pe sloganul “Calitatea nu este un lux de neatins”.

Provensal.ro oferă o gamă exclusivistă de produse, ce se adresează tuturor celor ce cred sănătatea pielii este la fel de importantă ca și sănătatea corpului.

Datorită ingredientelor organice bio și naturale, produsele se adresează unui public larg: femeilor ce își doresc o piele sănătoasă și catifelată, având posibilitatea aleagă o gamă variată în funcție de necesități ( curățare, hidratare, anti-age atât pentru față cât și pentru corp), femeilor însărcinate și mămicilor ( produsele noastre  conțin 0% substanțe dăunătoare), bebelușilor și copiilor ( produse pentru curățare și hidratare). 

Ce ne-a facut sa ne indragostim nebuneste de Provence?
Ce ne-a facut sa ne indragostim nebuneste de Provence?
Provence este o regiune situata in sud-estul Frantei.  Se intinde din Hautes Alpes in nord-est pana la Drome in nord-vest, iar in sud  pana la teritoriile infiintate de romani, cum ar fi Avignon si Port du Gard.  Inspre Luberon se intalnesc traditionalele sate situate in varful dealurilor, Les Alpilles ( Alpii cei Mici), Vars, Coasta de Azur de-a lungul marii Mediterane, si se continua pana in Haute Provence  langa granita cu Italia.

Provence  este cunoscuta prin diversitatea ei.  Este caminul unei abundente impresionante de arhitectura si arta, renumita pentru manacare si bauturi,  incantatoare prin peisajele de exceptie.

Luberon  este tara renumitelor lanuri de lavanda ce incanta privirea si mirosul numerosilor turisti in fiecare an, Grasse este capitala  mondiala a parfumurilor, detinand acest titlu incepand cu secolul XVII-lea. Frumusetea  peisajelor  au inspirat numerosi artisti de-a lungul timpului: Picasso, Monet, Cezzane, Van Gogh, Mattise.
Provenece este una dintre cele mai insorite regiuni din Franta, avand aproximativ 300 de zile insorite pe an, fiind propice pentru agricultura, viticultura. Din punct de vedere istoric, Provence este prima regiune de producere a vinului din Franta, ceea ce o face cea mai veche, producand vinuri cunoscute si premiate in toata lumea.
Grasse - capitala mondiala a parfumurilor
Doar la aproximativ 15 km de Cannes, Grasse , cunoscut ca si balconul Mediteranei, este o gura de aer proaspat intr-un peisaj de munte, paduri si pesteri. Desi este pe locul patru cel mai mare oras din Departamentul Alpes- Maritimes, orasul si imprejurimile sunt un loc minunat pentru odihna si vacanta.

Oameni ilustii au locuit in Grasse, inclusif printesa Pauline, sora imparatului Napoleon Bonaparte; Regina Victoria precum si actorul si scriitorul Dirk Bogarde.

Grasse, a fost declarata in secolul al 19 lea capitala mondiala a parfumurilor, detinand acest titlu si in zilele noastre.
Acest oras cu peisaje mirifice atrage mii de turisti din toata lumea, in fiecare an.


Grasse - capitala  mondiala a parfumurilor
Florile care ne aduc inspiratie

Printe numeroasele tipuri de flori se intalnesc lavanda, mimosa, floarea de portocal, trandafirul, mirtul si speciala iasomie.

La inceputul lunii August, in fiecare an, are loc Festivalul Iasomiei, intregul oras este imbracat  cu ghirlande de  iasomie; dar marea atractie fiind masina de pompieri decorata cu iasomie care stropeste multimea cu infuzie de iasomie lasand o mireasma imbatatoare.

In luna Mai se desfasoara expozitia internationala a trandafirilor (“Expo Rose”), avand loc petreceri stradale, muzica folk auzindu-se  din toate colturile.
Considerata Capitala mondiala a parfumurilor, Grasse a obtinut doua flori la Concursul satelor si oraselor, fiind declarat “Orasul Artei si al Istoriei”.
De la producerea materialului prim pana la fabricare, toate technologiile pot fi gasite in Grasse astazi. Marile firme ca Chanel au propriile lanuri de trandafiri si iasomie in Grasse, folosite excusiv pentru productia lor de parfurmuri.

Trei mari producatori de parfumuri Fragonard, Molinard and Galimard’s si-au deschis portile publicului, oferind tururi si explicatii  despre productia parfumurilor. Turistii au posibilitatea de a-si crea propriul parfum, luand parte la toate etapele de producere, incepand de la culesul florilor pana la imbuteliere.