Informații utile despre crema de corp


 
 Rolul pielii este acela de a creea o barieră mecanică și cu proprietăți imunitare defensive, care funcționează în legătură cu restul corpului. Dacă acestei bariere îi scade eficacitatea, pot apărea efecte precum: uscăciune sau boli dermatologice. Aici intră în joc atât cremele de corp, cât și loțiunile de corp, deoarece sunt produse care oferă un strat suplimentar de protecție împotriva uscăciunii și a poluanților mediului extern. 
 
 
Cremele de corp sunt formule preparate cu un amestec de uleiuri naturale, apă și emolienți. Consistența este mai groasă în comparație cu alte opțiuni. Iar această consistență se datorează conținutului apos, care oscilează între 60% și 70%, acordând o mai mare omogenitate. Cremele de corp exercită o putere de hidratare asupra pielii, pătrunzând în profunzime pentru a bloca pierderea de apă. Formula grea a cremelor de corp este concepută pentru a îngriji dermul gros, dar nu și țesuturile delicate, cum ar fi zona facială.
 
 
De obicei, ingredientele care amestecă cremele de corp provin din natură. Uleiul de argan, untul de shea, untul de mango, uleiul de semințe de moringa, aloe vera, florile și ierburile se remarcă printre extractele selectate pentru a hidrata, înmuia și calma afecțiunile pielii. Cremele pot fi hidratante, adică absorb sau rețin uleiurile naturale ale pielii. Există și creme hidratante, concepute pentru a adăuga uleiuri pe pielea afectată de uscăciune.
 
 
Avantajele cremelor de corp sunt următoarele:
 
Previn iritația: mâncărimea sau erupțiile cutanate sunt tratabile folosind cremă de corp de câteva ori pe zi, pentru a reda moliciunea dermului.
 
 
Oferă strălucire și vitaminizează dermul: la fel ca și tenul, pielea restului corpului necesită nutriție pentru a obține o piele sănătoasă și fără aspect tern.
 
 
Protejează de razele ultraviolete (UV): multe mărci de creme de corp includ protecție solară, pentru a ajuta la prevenirea petelor și a daunelor cauzate de radiațiile solare. Cu toate acestea, ele nu sunt un înlocuitor pentru cremele de protecție solară.
 
 
Sunt ideale pentru anumite zone ale corpului, precum: picioare, mâini și coate, care tind să se crape mai mult decât alte zone ale corpului. 
 
 
Multe creme se îndepărtează de la utilizarea materialelor de origine animală și se îndreaptă către ingrediente pe bază de plante, cum ar fi uleiul de cocos și uleiul de sâmburi de palmier. Cu toate acestea, folosirea vaselinei este încă populară, la fel ca și utilizarea uleiurilor minerale și a uleiurilor siliconice. Multe formule folosesc acum și retinol, alfa hidroxi acizi și beta hidroxi acizi, vitamine și minerale, toate cu rolul de a ajuta la beneficiile cremelor de corp, la reducerea ridurilor, la îmbunătățirea tonusului și care îndeplinesc o varietate de alte sarcini în afară de pur și simplu hidratare. În general, cremele de corp sunt cele mai diverse dintre toate, deoarece, pe lângă faptul că se adaptează tipului de piele, acoperă și nevoi specifice: reafirmă, exfoliază, reduce petele, tonifică, tratează.
 
 
Când ne gândim la rutina noastră zilnică de frumusețe, înțelegem că trebuie să folosim o cremă pentru fiecare zonă a corpului: cremă de față, cremă de mâini, cremă de corp, cremă de picioare... Dar de ce? Pentru că fiecare zonă a corpului are nevoi specifice. 
 
 
Din păcate, însă, ritmul vieții pe care-l trăim ne determină să reducem timpul pe care ar trebui să-l investim în îngrijirea corpului. Asta nu înseamnă că nu știm cât de important este să avem grijă de pielea noastră și cât de necesar este să investim timp de calitate în îngrijirea corpuului. Dar, avem mereu grijă de toate zonele? 
 
 
De multe ori ne concentrăm atât de mult pe părțile cele mai vizibile, încât le uităm pe cele care nu se văd atât de mult, sau care se văd doar vara. Acest lucru este destul de normal și se întâmplă multor oameni. Vezi ceva ce vrei să îmbunătățești la corpul tău și investești timp și dăruire doar pentru acea zonă. De regulă, se acordă atenție mai mare feței și se neglijează folosirea unor creme de corp pentru picioare sau pentru mâini.
 
 
Ceea ce se uită, uneori, este că îngrijirea corpului devine aliatul perfect pentru a te bucura de un moment unic, care combină frumusețea cu relaxarea.  
 
 
Există astăzi o multitudine de opțiuni de tratamente corporale, bazate pe creme de corp, uleiuri de corp, cu multiple beneficii, care acționează nu doar asupra pielii corpului, ci și asupra minții, pentru relaxare și o stare de bine. 
 
 
Elasticitatea, fermitatea și sănătatea pielii se poate menține grație produselor  care conțin ingrediente active organice certificate pentru creme de corp și creme de față. O piele mătăsoasă și suplă are nevoie de produse organice, naturale si vegane. O piele mai moale și hidratată, are nevoie de cremele reconfortante pentru corp.
 
 
Mărcile franțuzești au fost mereu un reper în industria cosmetică, datorită produselor create din ingrediente naturale și cu o gamă largă de beneficii pentru toate tipurile de ten. 
 
 
Mărci precum: Comme Avant, NA&T Story, Fées en Provence, Mademoiselle Provence, sunt doar câteva dintre celen mai apreciate, datorită produselor cosmetice organice și naturale pe care le dezvoltă. Comme Avant este o companie specializată în producerea cosmeticelor artizanale cu 0 waste (fără risipă) și a hainelor  de calitate, toate făcute manual. 
 
 
Obiectivul echipei Comme Avant este de a face  tranziția către folosirea de produse ecologice în viața de zi cu zi. Cosmeticele  lor conțin ingrediente esențiale naturale. Reducând expunerea și folosirea de substanțe și ambalaje inutile, produsele sunt mai apropiate de natură  și prietenoase cu mediul înconjurător chiar și după folosire. 
 
 
Tratamentele Na&T Story  se disting prin concentrația lor extremă de ingrediente active. Marea majoritate a formulelor fiind dezvoltate fără apă, de aceea sucul de aloe vera a fost selectat pentru bogăția sa excepțională în substanțe nutritive fiind baza fiecărui produs. 
 
 
Fées en Provence oferă tratamente de înfrumusețare formate dintr-o cantitate excepțională de ingrediente active naturale de înaltă calitate. Mademoiselle Provence are o gamă de produse naturale de îngrijire a corpului și a mâinilor.  
 
 
Datorită ingredientelor organice bio și naturale, produsele actuale se adresează tuturor acelora care își doresc o piele sănătoasă și catifelată, având posibilitatea să aleagă dintr-o gamă variată, în funcție de necesități.