Termeni si conditii
Termeni si conditii
Conditii comerciale generale

1. DEFINITII SI TERMENI
EASY & CHIC COSMETIC – este denumirea comerciala a S.C. EASY & CHIC COSMETIC S.R.L., persoana juridica de nationalitate romana, avand sediul social in Campulug, Str. Fratii Sandescu, nr. 14A, judetul Arges, avand numar de ordine in Registrul Comertului J3/1523/2020, cod unic de inregistrare fiscala 43100844.
Vanzator – EASY & CHIC COSMETIC
Cumparator – poate fi orice persoana fizica care are varsta peste 18 ani sau persoana juridica sau orice entitate juridica care isi face un Cont in Site si efectueaza o Comanda. 
Client – poate fi orice persoana fizica care are varsta peste 16 sau persoana juridica care are sau obtine acces la CONTINUT, prin orice mijloc de comunicare pus la dispozitie de catre EASY & CHIC COSMETIC (electronic, telefonic, etc) sau in baza unui acord de utilizare existent intre EASY & CHIC COSMETIC si acesta si care necesita crearea si utilizarea unui CONT.
Utilizator – orice persoana fizica care are varsta peste 16 ani sau persoana juridica inregistrata pe Site, care, prin finalizarea procesului de creare a Contului, si-a dat acordul cu privire la clauzele specifice site-ului din sectiunea Termeni si Conditii Generale.
Cont – sectiunea din site formata dintr-o adresa de e-mail si o parola care permite Cumparatorului transmiterea comenzii si care contine informatii despre Client/Cumparator si istoricul cumparatorului in site (Comenzi, facturi fiscale, garantii bunuri, etc.). Utilizatorul este responsabil si se va asigura ca toate informatiile introduse la crearea Contului sunt corecte, complete si actualizate.
Cosul meu – sectiune din Cont care permite Cumparatorului/Ctilizatorului sa adauge Produse  sau Servicii pe care doreste sa le achizitioneze la momentul adaugarii sau la un moment ulterior; in cazul in care Produsele  sau Serviciile nu sunt achizitionate la momentul adaugarii prin efectuarea comenzii, Cumparatorul/Utilizatorul va beneficia de serviciul oferit de catre vanzator de urmarire a bunurilor si serviciilor prin primirea de comunicari comerciale din partea acestuia.
Site – domeniul www.provensal.ro si subdomeniile acestuia.
Comanda – un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator prin care Cumparatorul transmite Vanzatorului, prin intermediul site-ului intentia sa de a achizitiona Produse si Servicii de pe site.
Produse si Servicii – orice produs sau serviciu, inclusiv documentele si serviciile mentionate in comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre Vanzator, Cumparatorului ca urmare a contractului incheiat.
Campanie – actiunea de a expune in scop comercial, un numar finit de Produse si/sau Servicii avand un stoc limitat si predefinit, pentru o perioada limitata de timp stabilita de catre Vanzator.
Contract – reprezinta contractul la distanta incheiat intre Vanzator si Cumparator, fara prezenta fizica simultana a Vanzatorului si a Cumparatorului.
Continut
 • toate informatiile de pe site care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament  electronic.
 • continutul oricarui e-mail trimis Cumparatorilor de catre Vanzator prin mijloace electronice si/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil;
 • orice informatie comunicata prin orice mijloc de catre un angajat/colaborator al Vanzatorului, Cumparatorului, conform informatiilor de contactare, specificate sau nu de catre acesta;
 • informatii legate de Produsele si/sau Serviciile si/sau tarifele practicate de Vanzator intr-o anumita perioada;
 • informatii legate de Produsele si/sau Serviciile si/sau tarifele practicate de catre un tert cu care Vanzatorul are incheiate contracte de parteneriat, intr-o anumita perioada;
 • date referitoare la vanzator, sau alte date privilegiate ale acestuia.
Document – prezentele termene si conditii.
Newsletter – mijloc de informare periodic, exclusiv electronic, respectiv posta electronica (e-mail, SMS) asupra Produselor si/sau Serviciilor si/sau a promotiilor desfasurate de Vanzator intr-o anumita perioada, fara niciun angajament din partea Vanzatorului cu referire la informatiile continute de acesta.
Tranzactie – incasarea sau rambursarea unei sume rezultata din vanzarea unui Produs si/sau Serviciu de catre EASY & CHIC COSMETIC, Cumparatorului, prin utilizarea serviciilor procesatorului de carduri agreat de catre Vanzator, indiferent de modalitatea de livrare.
Specificatii – toate specificatiile si/sau descrierile Produselor si/sau Serviciilor asa cum sunt precizate in descrierea acestora.
 
2. DOCUMENTE CONTRACTUALE
 2.1. Prin inregistrarea unei comenzi pe site, Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile comerciale.
2.2. Notificarea de preluare a comenzii primita de catre Cumparator, dupa efectuarea comenzii are rol de informare si nu reprezinta acceptarea comenzii. Aceasta notificare se face electronic (e-mail) sau telefonic.
2.3. Pentru motive justificate, Vanzatorul isi rezerva dreptul de a modifica cantitatea Produselor si/sau Serviciilor din comanda. Daca modifica cantitatea de Produse si/sau Servicii din comanda  va anunta Cumparatorul la adresa de e-mail sau la numarul de telefon puse la dispozitia Vanzatorului la efectuarea comenzii si va returna suma achitata.
2.4. Contractul se considera incheiat intre Vanzator si Cumparator in momentul primirii de catre Cumparator de la Vanzator, prin intermediul postei electronice si/sau SMS a confirmarii comenzii.
2.5. Documentul si informatiile puse la dispozitie de catre Vanzator pe site vor sta la baza contractului, in completarea acestuia fiind certificatul de garantie emis de catre vanzator sau un furnizor al acestuia pentru bunurile achizitionate.
 
3. POLITICA DE VANZARE ONLINE
3.1. Accesul in vederea efectuarii unei Comenzii ii este permis oricarui Client/Cumparator.
Pentru motive justificate EASY & CHIC COSMETIC isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul Clientului/Cumparatorului in vederea efectuarii unei comenzi si/sau la unele din modalitatile de plata acceptate, in cazul in care considera ca in baza conduitei sau a activitatii Clientului/Cumparatorului pe site, actiunile acestuia ar putea prejudicia in vreun fel EASY & CHIC COSMETIC. In oricare dintre aceste cazuri, Clientul/Cumparatorul poate contacta EASY & CHIC COSMETIC, pentru a fi informat cu privire la motivele care au condus la aplicarea masurilor anterior mentionate.
3.2. Comunicarea cu Vanzatorul se poate realiza prin interactiunea cu acesta, prin postarea opiniilor vizavi de Produse si/sau Servicii sau comunicarea prin adresele mentionate la sectiunea “contact” din site. Vor fi excluse din site sau ignorate, pareri sau adresari ce contin injurii sau un limbaj neadecvat. Vanzatorul are libertatea de a gestiona informatiile primite fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta.
3.3. In cazul unui volum de trafic neobisnuit de mare provenit din partea unei retele de internet, EASY & CHIC COSMETIC isi rezerva dreptul de a cere Clientilor/Cumparatorilor introducerea manuala a codurilor de validare de tip captcha, in vedere protejarii informatiei din cadrul site-ului.
3.4. EASY & CHIC COSMETIC poate publica pe site informatii despre Produse si/sau Servicii si/sau promotii practicate de catre acesta sau de catre oricare alt tert cu care EASY & CHIC COSMETIC are incheiate contracte de parteneriat, intr-o anumita perioada de timp si in limita stocului disponibil.
3.5. Preturile sunt mentionate în dreptul fiecarui produs și sunt exprimate in LEI (RON - unitatea monetara a Romaniei). Preturile Produselor/Serviciilor includ Taxa pe Valoare Adaugata (TVA) valabila la data acceptarii cererii/comenzii de cumparare.
3.6. In cazul platilor online Vanzatorul nu este/nu poate fi facut responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de Cumparator, incluzand dar nelimitandu-se la comisioane de conversie valutara aplicate de catre banca emitenta a cardului acestuia, in cazul in care moneda de emitere a acestuia difera de RON. Responsabilitatea pentru aceasta actiune o poarta numai Cumparatorul.
3.8. Toate informatiile folosite pentru descrierea Produselor si/sau Serviciilor disponibile pe site (imagini statice / dinamice / prezentari multimedia / etc.) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea Vanzatorului, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare.
 
4. CESIONAREA SI SUBCONTRACTAREA
Vanzatorul poate cesiona si/sau subcontracta o terta parte pentru servicii ce tin de onorarea comenzii, cu informarea Cumparatorului, nefiind necesar acordul acestuia. Vanzatorul va fi intotdeauna responsabil fata de Cumparator pentru toate obligatiile contractuale.
 
5. DREPTUL DE PROPRIETATE INTELECTUALA SI INDUSTRIALA
5.1. Continutul, astfel cum este definit in preambul, incluzand dar nelimitandu-se la logo-uri, reprezentari stilizate, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, text si/sau continut multimedia prezentate pe site, sunt proprietatea exclusiva a EASY & CHIC COSMETIC, acestuia fiindu-i rezervate toate drepturile obtinute in acest sens in mod direct sau indirect (prin licente de utilizare si/sau publicare).
5.2. Clientului/Cumparatorului nu ii este permisa copierea, distribuirea, publicarea, transferul catre terte parti, modificarea si/sau altfel alterarea, utilizarea, legarea la, expunerea, includerea oricarui continut in orice alt context decat cel original intentionat de EASY & CHIC COSMETIC, includerea oricarui continut in afara site-ului, indepartarea insemnelor care semnifica dreptul de autor al EASY & CHIC COSMETIC asupra continutului precum si participarea la transferul, vanzarea, distributia unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afisarea continutului, decat cu acordul scris expres al EASY & CHIC COSMETIC.
5.3. Orice continut la care Clientul/Cumparatorul are si/sau obtine acces prin orice mijloc, se afla sub incidenta documentului, in cazul in care continutul nu este insotit de un acord de utilizare specific si valid incheiat intre EASY & CHIC COSMETIC si acesta, si fara nicio garantie implicit sau expres formulata din partea EASY & CHIC COSMETIC cu referire la acel continut.
5.4. Clientul/Cumparatorul poate copia, transfera si/sau utiliza continut numai in scopuri personale sau non-comerciale, numai in cazul in care acestea nu intra in conflict cu prevederile documentului.
5.5. In cazul in care EASY & CHIC COSMETIC confera Clientului/Cumparatorului dreptul de a utiliza sub forma descrisa intr-un acord de utilizare distinct, un anumit continut, la care Clientul/Cumparatorul are sau obtine acces in urma acestui acord, acest drept se extinde numai asupra acelui sau acelor continuturi definite in acord, numai pe perioada existentei acestuia sau acestor continuturi pe site sau a perioadei definite in acord, conform conditiilor definite, in cazul in care acestea exista si nu reprezinta un angajament contractual din partea EASY & CHIC COSMETIC pentru respectivul Client/Cumparator sau oricare alt tert care are/obtine acces la acest continut transferat, prin orice mijloc si care ar putea fi sau este prejudiciat in orice mod de pe urma acestui continut, in timpul sau dupa expirarea acordului de utilizare.
5.6. Este interzisa orice utilizare a continutului in alte scopuri decat cele permise expres prin prezentul document sau de acordul de utilizare care il insoteste, in cazul in care acesta exista.
 
6. COMANDA
6.1. Clientul/Cumparatorul poate efectua comenzi pe site, prin adaugarea Produselor si/sau Serviciilor dorite in cosul de cumparaturi, urmand a finaliza comanda efectuand plata prin una dintre modalitatile indicate expres. Odata adaugat in cosul de cumparaturi, un Produs si/sau un Serviciu este disponibil pentru achizitie in masura in care exista stoc disponibil pentru aceasta. Adaugarea unui Produs/Serviciu in cosul de cumparaturi, in lipsa finalizarii comenzii, nu atrage dupa sine inregistrarea unei comenzi, implicit nici rezervarea automata a Produsului/Serviciului.
6.2. Prin finalizarea comenzii Cumparatorul consimte ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii comenzii.
6.3. Prin finalizarea comenzii, Cumparatorul consimte ca Vanzatorul poate sa il contacteze, prin orice mijloc disponibil/agreat de vanzator, in orice situatie in care este necesara contactarea Cumparatorului.
6.4. Vanzatorul poate anula comanda efectuata de catre Cumparator, in urma unei notificari prealabile adresate Cumparatorului, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese in urmatoarele cazuri:
 • Neacceptarea de catre banca emitenta a cardului Cumparatorului, a tranzactiei, in cazul platii online;
 • Invalidarea tranzactiei de catre procesatorul de carduri agreat de EASY & CHIC COSMETIC, in cazul platii online;
 • Datele furnizate de catre Client/Cumparator, pe site sunt incomplete si/sau incorecte;
 • Din cauza unor erori tehnice magazinul online prezintă preturi evident eronate/derizorii pentru Produse/Servicii (preturi care pot fi apreciate ca fiind eronate/derizorii orice Cumparator).
6.5. Clientul/Cumparatorul are dreptul sa se retraga din contract, sa returneze un Produs in termen de 14 (paisprezece)  zile calendaristice, fara a invoca niciun motiv si fara a suporta alte costuri decat cele legate de livrare. In cazul in care cumparatorul decide sa se retraga din contract, acesta va putea completa online formularul de retur. Perioada de 14 (paisprezece)  zile calendaristice se calculeaza incepand cu ziua în care Clientul sau o parte terta, alta decat Curierul si care este indicata de Client, intra în posesia fizica a Produselor (Art. 9 din OUG34/2014).
6.6. Daca comanda este achitata, Vanzatorul va rambursa contravaloarea Produsului returnat in maxim 14 (paisprezece) zile de la data la care EASY & CHIC COSMETIC a intrat in posesia fizică a tuturor Produselor returnate de Client..  Suma va fi returnata dupa cum urmeaza:
 • Pentru comenzile achitate cu card online - prin restituire in contul din care a fost efectuata plata;
 • Pentru comenzile achitate prin ordin de plata sau ramburs - prin restituirea contravalorii produsului in contul bancar transmis de Client;
6.7. Vanzatorul va putea amana rambursarea sumei pana la primirea Produselor vandute sau pana la primirea unei dovezi conform careia acestea au fost expediate, in cazul in care nu s-a oferit sa recupereze el insusi bunurile (se va lua data cea mai recenta).
6.8. In cazul in care un Produs comandat de catre Cumparator, nu poate fi livrat de catre Vanzator, acesta din urma va informa Clientul/Cumparatorul asupra acestui fapt si va returna in contul Cumparatorului contravaloarea Produsului in termen de maxim 7 (sapte) zile de la data la care Vanzatorul a luat la cunostinta acest fapt.
6.9. Avand în vedere natura Produselor comercializate de EASY & CHIC COSMETIC, Clientul se obligă să returneze Produsele către EASY & CHIC COSMETIC într-o stare perfecta și impecabila, nefolosite/netestate, cu sigiliul si ambalajul original intact, respectiv într-o stare în care Produsul poate fi comercializat din nou.
6.10. Produsul va fi returnat impreună cu toate accesoriile, esantioanele/cadourile gratuite, promotiile, in ambalajul original nedeteriorat si cu instructiunile de folosire.
6.11. Ne rezervam dreptul de a refuza acceptarea returului in situatia unor abuzuri (returnari repetate). Va rugam sa verificati integritatea fizica a coletelor in momentul in care le primiti de la firma de curierat in prezenta Curierului si sa cereti intocmirea unui proces verbal de constatare a daunelor daca Produsele prezinta urme de deteriorare. Orice reclamatie ulterioara nu va fi luata in considerare. 
 
7. BUNURI PENTRU CARE NU SE ASIGURA DREPTUL DE RETRAGERE
Sunt exceptate de la dreptul de retragere din contract următoarele:
7.1. Contracte avand ca obiect furnizarea de Produse care sunt susceptibile a se deteriora sau expira rapid;
7.1.2. Contracte avand ca obiect furnizarea de Produse sigilate care au fost desigilate de client
7.1.3. Contracte avand ca obiect furnizarea de Produse confecţionate după specificatiile prezentate de Cumparator sau personalizate în mod clar;
 
8. CONFIDENTIALITATE
8.1. EASY & CHIC COSMETIC va pastra confidentialitatea informatiilor de orice natura furnizate de catre Cumparator/Client Vanzatorului.
8.2. Nici o declaratie publica, promovare, comunicat de presa sau orice alt mod de dezvaluire catre terte parti nu va fi facuta de Cumparator/Client cu privire la Comanda/Contract fara consimtamantul prealabil scris al Vanzatorului.
8.3. Prin transmiterea de informatii sau materiale prin intermediul acestui site, oferiti Vanzatorului acces nerestrictionat si irevocabil la acestea, dreptul de a utiliza, reproduce, afisa, modifica, transmite si distribui aceste materiale sau informatii. Sunteti, de asemenea, de acord ca Vanzatorul sa poata utiliza liber, in interes propriu, aceste idei, concepte, know-how-uri sau tehnici pe care ni le-ati trimis prin intermediul site-ului.  EASY & CHIC COSMETIC nu va constitui subiect de obligatii referitoare la confidentialitatea informatiilor trimise, daca legislatia in vigoare nu prevede alte specificari in acest sens.
 
9. PUBLICITATE
9.1. In momentul in care, Clientul isi creaza un cont pe site, are posibilitatea sa isi exprime acordul cu privire la primirea de newslettere. Optiunea cu privire la acordul emis de catre Client, poate fi modificata in orice moment prin:
 1. prin modificarea setarilor din Cont la sectiunea “Newsletter”;
 2. prin accesarea link-ului de dezabonare afisat in newsletterele primite de la Vanzator
 3. contactarea EASY & CHIC COSMETIC in acest sens.
9.2. Pentru imbunatatirea ofertei de Produse/Servicii si a experientei de cumparare, vom folosi datele dvs. pentru efectuarea de cercetari de piata si sondaje de opinie. Informatiile obtinute in urma acestor cercetari de piata si a sondajelor de opinie nu vor fi utilizate in scopuri publicitare ci doar in cele mentionate mai sus. Raspunsurile dvs. la cercetarile de piata si sondajele de opinie nu vor fi asociate cu identitatea dvs. si nici transmise catre terți și nici nu vor fi publicate. Puteti obiecta la utilizarea datelor in scopuri de cercetare de piata si sondaje de opinie in orice moment, prin accesarea link-ului de dezabonare afisat in mesaj sau prin contactarea EASY & CHIC COSMETIC.
 
10. OPTIUNI DE PLATA SI FACTURARE
10.1. Preturile Produselor si Serviciilor afisate in cadrul site-ului www.provensal.ro includ T.V.A. conform legislatiei in vigoare.
10.2. Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in fiecare comanda. Vanzatorul va emite catre Cumparator o factura pentru Produsele si Serviciile livrate, obligatia Cumparatorului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatiei in vigoare.
10.3. Vanzatorul va transmite Cumparatorului factura aferenta comenzii ce contine Produse si/sau Servicii vandute de EASY & CHIC COSMETIC, exclusiv in format electronic, prin adaugarea facturii in contul Cumparatorului sau prin posta electronica, la adresa de e-mail mentionata de Cumparator in contul sau.
10.4. Pentru o corecta comunicare a facturii aferente comenzii, Cumparatorului ii revin obligatiile de a-si actualiza ori de cate ori este cazul datele din contul sau si de a accesa informatiile si documentele aferente fiecarei comenzi, existente in cont.
10.5. Prin aceasta modalitate de comunicare Cumparatorul, accesand contul sau, va detine o evidenta a facturilor emise de EASY & CHIC COSMETIC, putandu-le salva si arhiva la randul sau in orice moment si in orice modalitate pe care o doreste.
10.6. Prin trimiterea comenzii, Cumparatorul isi exprima acordul sa primeasca facturile in format electronic prin adaugarea acestora de catre EASY & CHIC COSMETIC in contul sau prin intermediul postei electronice, la adresa de e-mail mentionata in contul sau.
10.7. In cazul in care aceste informatii sunt indisponibile mai mult de 48 (patruzecisiopt) de ore in cont, te rugam sa ne sesizezi acest aspect telefonic sau pe adresa de mail mentionata la datele de contact.
 
11. LIVRAREA BUNURILOR
11.1. EASY & CHIC COSMETIC livrează Produsele exclusiv pe teritoriul Romaniei.
11.2 Produsele vor fi livrate Clientului sau persoanei desemnate de Client prin intermediul unei societăți de curierat rapid (denumită în continuare ”Curierul”) la adresa de livrare menționată în Formularul de inregistrare. 
11.3. Vanzatorul va asigura ambalarea corespunzatoare a Produselor si va asigura transmiterea documentelor insotitoare.
11.4. Clientul se obliga să primeasca Produsul sau sa desemneze o persoana cu privire la preluarea Produsului de la Curier. Produsul va fi livrat Clientului sau persoanei desemnate de Client, iar în lipsa acestora Curierul este insarcinat de Client sa predea Produsul unei alte terțe persoane aflate în spatiul de la adresa de livrare. In acest ultim caz, Clientul isi da expres acordul cu privire la predarea Produsului unei alte terte persoane aflate la adresa de livrare, presupunandu-se ca aceasta terta persoana a fost mandatata de catre Client cu preluarea Produsului de la Curier. Clientul sau persoana desemnata de Client pentru a lua in primire Produsul de la Curier are obligatia sa deschida Coletul in fata Curierului si sa verifice daca in Colet sunt toate Produsele din comanda si daca aceste Produse au ambalajul intact.
 
12.TERMENUL DE LIVRARE.
12.1. EASY & CHIC COSMETIC, prin Curier, va incerca sa livreze Produsul catre Client într-un termen de 3-5 zile lucratoare, calculat de la data receptionarii Mesajului electronic de confirmare. Livrarea Produsului se face, de regula, in zilele de Luni – Vineri între orele 9:00 – 17:00, exceptand zilele de sarbatoare legala.
12.2. Termenul de livrare poate fi influentat de asemenea de factori externi care nu tin de EASY & CHIC COSMETIC, cazuri în care Termenul de livrare poate fi de cel mult 30 zile de la incheierea Contractului (denumită în continuare ”Termenul maxim de livrare”).
12.3. Clientul este indreptatit sa solicite retragerea din  Contract pentru motivul depasirii Termenului maxim de livrare, dacă EASY & CHIC COSMETIC nu livrează Produsul într-un termen suplimentar stabilit în mod rezonabil de către Client sau daca Clientul a informat în prealabil Douglas ca termenul de livrare este esential.
12.4. In vederea exercitarii dreptului de retragere din Contract, Clientul va transmite catre EASY & CHIC COSMETICS o solicitare scrisa la adresa de postă electronica, mentionand urmatoarele informatii: numar de comanda, numar de factura, numele și prenumele solicitantului, adresa, numar de telefon, adresa de email, cod produs, denumire produs, cantitate, motivele returnarii, datele contului bancar: codul IBAN si numele bancii. 
12.5. EASY & CHIC COSMETICS va rambursa sumele platite de catre Client într-un termen de cel mult 14 zile de la data la care Clientul a comunicat EASY & CHIC COSMETICS decizia sa de încetare a Contractului, daca solicitarea de incetare a Contractului este intemeiata și Produsul a fost returnat in intregime catre EASY & CHIC COSMETICS. Sumele de mai sus vor fi restituite în contul bancar indicat de Client in solicitarea scrisa de returnare.
 
13. TRANSFERAREA RISCULUI
13.1. Riscul de pierdere sau de deteriorare a Produselor este transferat Clientului in momentul în care acesta sau o persoană terta desemnata de acesta, alta decat Curierul, intra in posesia fizica a Produselor.
13.2. Riscul este transferat Clientului în momentul livrarii Produselor catre Curier, dacă Curierul a fost insarcinat de catre Client sa transporte Produsele, iar aceasta optiune nu a fost oferita de catre EASY & CHIC COSMETICS.
 
14. SOLUȚIONAREA RECLAMAȚIILOR
Pentru sesizari sau reclamatii legate de Produsul si/sau Serviciul achizitionat, Cumparatorul are la dispoziie formularul de contact din cadrul magazinului online.
Termenul maxim de solutionare a reclamatiilor sau sesizărilor este de 30 de zile calendaristice de la primirea acestora.
 
15. GARANTII
Toate produsele comercializate pe site beneficiaza de garantia legala de conformitate (astfel cum este definita de Legea 449/2003 privind vanzarea produselor si garantiile asociate acestora) care dau cumparatorului posibilitatea sa returneze produsele defecte sau neconforme ce i-au fost livrate.
 
16. TRANSFERUL PROPRIETATII BUNURILOR
Proprietatea asupra bunurilor va fi transferata la livrare, dupa efectuarea platii din partea cumparatorului in locatia indicata in comanda (intelegand prin livrare – semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier).
 
17. PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL
17.1. Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata, EASY & CHIC COSMETICS are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizezi.
17.2. Scopul colectarii datelor este: informarea clientilor/cumparatorilor privind situatia contului lor, informarea  cumparatorilor privind evolutia si starea comenzilor, evaluarea  bunurilor si serviciilor oferite, activitatii comerciale, de promovare a  bunurilor si serviciilor, de marketing, de publicitate, de media, administrative.
17.3. Prin completarea datelor in formularul de creare de cont si/sau de comanda cumparatorul declara si accepta neconditionat ca datele sale personale sa fie incluse in baza de date a EASY & CHIC COSMETICS, si isi da acordul expres si neechivoc ca toate aceste date personale sa fie stocate, utilizate si prelucrate nelimitat teritorial si/sau temporar de catre LA EASY & CHIC COSMETICS, afiliatii si colaboratorii acestora pentru desfasurarea si/sau derularea de catre EASY & CHIC COSMETICS, afiliatii si colaboratorii acestora de activitati cum ar fi, dar fara a se limita la, activitati comerciale, de promovare a produselor si serviciilor, de marketing, de publicitate, de media, administrative.
17.4. Prin citirea documentului ati luat la cunostinta faptul ca va sunt garantate drepturile prevazute de lege, respectiv dreptul la informare, dreptul de acces la date, dreptul de interventie, dreptul de opozitie, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale, dreptul de va adresa justitiei in caz de incalcare a drepturilor garantate de Legea 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.
17.5. Informatiile cu caracter personal ale Cumparatorului pot fi furnizate si catre Parchetul General, Politie, instantele judecatoresti si altor organe abilitate ale statului, in baza si in limitele prevederilor legale si ca urmare a unor cereri expres formulate.
 
18. FORTA MAJORA
18.1. Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare la termen si/sau in mod corespunzator, total sau partial este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.
18.2. Daca in termen de 15 (cincisprezece) zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu inceteaza fiecare parte va avea dreptul sa notifice celeilalte parti incetarea de plin drept a contractului fara ca vreuna dintre ele sa poata pretinde celeilalte alte daune-interese.
 
19. LEGEA APLICABILA – JURISDICTIA
Prezentul contract este supus legii romane. Eventualele litigii aparute intre EASY&CHIC COSMETICS si clienti/cumparatori se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente din Municipiul Bucuresti.