Certificări
Certificări
Certificarea COSMOS
Certificarea COSMOS permite comercializarea de produse cosmetice bio și/sau naturale. Semnătura COSMOS este o garanție aprobată pentru consumatori, permițându-le să aibă încredere în produsele cosmetice organice și naturale. Până în prezent, peste 24.000 de produse din 70 de țări poartă semnătura noastră COSMOS ORGANIC sau COSMOS NATURAL. Peste 10.000 de ingrediente poartă eticheta COSMOS CERTIFIED. Peste 7000 de materii prime poartă semnătura APROBATĂ COSMOS.

Standardul COSMOS definește criteriile pe care companiile trebuie să le îndeplinească pentru a asigura consumatorii că produsele lor sunt adevărate produse cosmetice organice sau naturale fabricate în conformitate cu cele mai înalte practici de sustenabilitate posibile.

Standardul COSMOS este administrat de asociația internațională independentă non-profit COSMOS-standard AISBL cu sediul la Bruxelles.
Standardul COSMOS este rezultatul unui efort de armonizare efectuat de cinci organisme europene de certificare: BDHI (Germania), Cosmebio (Franța), Ecocert (Franța), ICEA (Italia) și Soil Association (Marea Britanie), cu scopul de a crea un produs organic la un standard de cosmetice naturale.
Certificarea COSMOS
.

Standardul COSMOS este supus unei revizuiri și modificări periodice, în conformitate cu noile evoluții din sectorul produselor cosmetice organice și naturale. Are 10 parteneri de certificare acreditați cu sediul în Europa, Australia și Asia, care oferă certificare COSMOS la nivel mondial. Este o certificare conform standardului internațional COSMOS sau a sistemului privat de referință Ecocert care va permite etichetarea produsele naturale sau organice.

Cu aproape 30 de ani de experiență în audit și certificare organică în Franța și în peste 130 de țări, Ecocert este specialistul global în certificarea practicilor durabile.
Toate produsele comercializate cu sigla Ecocert au fost verificate: de la compoziție și procesul de transformare până la ambalarea acestuia. Astfel, consumatorii au acces la informații transparente privind conținutul de ingrediente naturale și organice indicate pe produse.

Origine naturală
Toate ingredientele utilizate sunt de origine naturală, cu excepția unei liste restrictive de ingrediente aprobate (inclusiv conservanți) autorizate în cantități mici. În medie, produsele certificate de Ecocert conțin 99% din ingrediente de origine naturală.

Origine organica, bio
Un produs de înfrumusețare este certificat COSMOS ORGANIC numai dacă:
  • cel puțin 95% din plantele pe care le conține sunt organice
  • un total de 20% ingrediente organice sunt prezente în formulă, si 10% pentru produsele de clătire.
Apa sau mineralele nu sunt considerate „organice” deoarece nu provin din agricultură. Deoarece apa este o componentă majoră a multor formule cosmetice, aceasta implică o diluare a proporției de ingrediente organice față de totalul produsului. Astfel, un ulei de masaj care nu conține apă, poate avea până la 100% ingrediente organice.Vegan Society
Vegan Society
Vegan Society este o asociație engleză fondată în 1944. 

Recunoscută la nivel internațional, această marcă etichetată și înregistrată face posibilă în special garantarea faptului că niciun animal nu a fost implicat în fabricarea produsului (nici în ingrediente, nici în produsul finit ), că nu s-au efectuat teste pe animale și certifică și absența OMG-urilor. Pentru mai multe informații, puteți vizita www.vegansociety.com

În zilele noastre, nu mai este necesar să se exploateze animale pentru a fabrica sau testa produse cosmetice. Suntem convinși că putem face altfel pentru a ne asigura că un produs nu este dăunător și pentru a lăsa animalele în pace.
Dacă sunteți foarte informat pe această temă, suntem conștienți de faptul că legea care interzice testarea pe animale în Europa nu este perfectă și că unii o ocolesc.
Slow Cosmetique
Mențiunea Slow Cosmetics este singurul premiu profesional pentru cosmetice care se concentrează atât pe formule ET, cât și pe modelul de marketing și pretențiile unui brand. Acordat de Asociația Slow Cosmetic din 2013, acest premiu se distinge prin metodologia sa, inspirată în mod liber de cea a Ghidului Michelin: voluntarii de la Slow Cosmetic Association specializați în decriptarea ambalajelor și cosmetologia naturală examinează mărcile care au depus un dosar pentru cerere sau care au fost remarcate de profesie.

Sunt folosite puțin peste 80 de criterii de evaluare, toate induse de statutul Asociației Cosmetice Lente disponibile aici la www.slow-cosmetique.org.
Logo-ul Slow Cosmetic Mention prezintă o broască țestoasă lentă înconjurată de o coroană. Datorită lui recunoaștem un brand și un produs foarte lent. În cazul în care brandul câștigător dorește să-l utilizeze în scopuri comerciale, îl poate atașa la produsele sale sau la pliante și pub-uri, cu condiția ca acesta să fie apoi în ordinea contribuției și membru al Asociației.
Slow Cosmetique
.

Slow Cosmetics https://www.slow-cosmetique.org este o asociație care susține un stil de viață responsabil. Acesta provine din principiul „mai puțin, dar mai bun” din cărțile lui Julien Kaibeck.

A apărut o etichetă care are ca scop prevenirea spălării verzi pe piață a produselor ecologice și ecologice responsabile.
Scopul principal al acestei etichete este de a proteja consumatorii oferindu-le produse cosmetice care sunt bune pentru sănătatea lor și pentru mediu. Această etichetă se bazează pe patru axe majore:
  • Ecologie: nu există produse petrochimice sau plastice, furnizori cât mai apropiați și ingrediente simple și sigure.
  • Activitate sănătoasă: respect pentru toate ființele vii, fie că sunt animale, plante sau oameni.
  • Abordarea inteligentă: consumați mai puțin, dar mai bine și respectând în același timp sănătatea pielii.
  • Marketing rezonabil: fără spălare verde și alte minciuni acoperite cu verde. Promisiuni realiste și o etică în afaceri!

Există multe etichete și organizații care recompensează inițiativele de afaceri responsabile.
Slow Cosmetics nu doar recompensează un produs sau o acțiune, ci și un stil de viață în ansamblu. Întreaga companie trebuie să fie în conformitate cu principiile respectului pentru mediu și sănătate.Observatoire cosmétiques
Observatoire cosmétiques
Observatorul cosmetic este un organism independent care reunește un număr mare de experți și care își propune să evalueze și să informeze consumatorii despre natura, compoziția și posibilele riscuri ale unui produs.

Scopul studiului produsului realizat este de a ilumina în mod obiectiv consumatorii cu privire la produsele cosmetice pe care le utilizează zilnic și de a le oferi cheile alegerii lor.
Acest organism este complet independent de orice colaborare cu mărci sau forme de lobby. Rezultatul pe care Observatorul Cosmetice îl comunică după analiza produselor este, prin urmare, complet obiectiv. Site-ul său vă permite să aflați și să fiți la curent cu noutățile legate de lumea cosmeticelor.