Cum ne ingrijim pielea pe timpul iernii?
Cum ne ingrijim pielea pe timpul iernii?
Cum sa avem grija de pielea noastră pe timpul iernii? 
De-a lungul vieții, ca și organismul nostru, pielea trece prin numeroase transform dependenți ri, fiind pusă la încercare zi de zi din cauza mai multor factori dependenți sau in independenți de noi. 

Pielea are rolul de barieră protectoare pentru tot corpul nostru neluând niciodată pauză din a ne proteja. Dar pe timpul lunilor de iarna muncește și mai mult sa mențină elasticitatea și sa conserve hidratarea care este mai scăzută din cauza frigului. De aceea trebuie sa acordam o atenție sporită îngrijirii pieli pe timpul rece. 

O piele neîngrijită devine uscată, având un aspect tern și nesănătos. Pot apărea mâncărimile, iritațiile care vor avea un aspect negativ asupra sănătății pielii. 

Dar iată ce probleme pot apărea pe timpul iernii: 
Piele uscată: ceea ce duce la mâncărime și iritație;
Buze uscate: suprafața buzelor devine crăpată și excesiv de uscată, având un aspect neatrăgător; 
Urticaria cauzată de frig: această manifestare apare imediat după expunerea la frig, rezultând în mâncărimi și iritație, senzație de arsură pe unele porțiuni ale corpului.
 Eczema- pentru persoanele care suferă de aceasta condiție medicală, perioada iernii este mai dificilă deoarece frigul  înrăutățeste eczema. 

Dar cum ne putem proteja pielea pe timpul iernii? 
Să folosim săpunuri și geluri de duș blânde, naturale care nu agasează și mai mult pielea din cauza ingredientelor chimice precum parabeni, parfumuri care duc la senzația de uscăciune. Dacă simțiți că pielea vă ține după curățare puteți schimba gelul de dus sau gelul de curățare cu unul natural, mai puțin acid, care vă balansează PH-ul pielii. 

Intotdeauna să folosim balsam de buze. Balsamul de buze este foarte important pentru apariția sănătoasă a buzelor noastre. Este indicat sa folosim exfoliant pentru buze care ajută la îndepărtarea crustelor formate din cauza frigului și uscăciuni. 

Alegerea produselor cosmetice potrivite pentru tenul nostru. Este recomandat sa alegem produse cosmetice specifice fiecărui tip de ten: uscat, acneic, normal sau mixt. 

Folosirea produselor cosmetice de îngrijire naturale, organice fără substanțe chimice precum parabeni, perturbatori endocrini, parfumuri. Produsele pe care le folosiți pe timpul verii, pot sa nu fie adecvate și pe vremea rece. Aveți nevoie de o cremă care să vă mențină pielea hidratată pe o perioadă mai lungă de timp. 

Exfolierea pielii de două trei ori pe săptămână este foarte importantă trebuie făcută ușor prin mișcări circulare pentru a stimula circulația . Aceasta va duce la o piele cu un aspect mai sănătos. 

Să ne hidratăm cat mai mult. Volumul de apa băut pe timpul iernii este la fel de important ca pe tot timpul anului. Un corp deshidratat va avea o piele cu aspect uscat, nesănătos. 

Când vine vorba despre îngrijirea pielii, știți deja că ingredientele naturale, organice și simple sunt cheia pentru a optimiza bariera pielii, pentru a echilibra microbiomul (cele 100 de trilioane de microbi, sau microorganisme care trăiesc în corpul nostru și pe piele) și pentru a hrăni pielea cu fitonutrienții de care are nevoie pentru a avea o strălucire clară și sănătoasă.