Ulei de argan

Uleiul de argan este obținut din sâmburii care cresc pe arborii de argan originari din Maroc.A  fost folosit în mod tradițional atât local, cât și oral pentru a îmbunătăți sănătatea pielii, a părului și a unghiilor. Acesta conține o serie de proprietăți benefice diferite și vitamine care formează o combinație puternică pentru a stimula sănătatea pielii. Uleiul de argan este alcătuit în principal din acizi grași și o varietate de compuși fenolici.
Cea mai mare parte a conținutului de grăsimi din uleiul de argan provine din acidul oleic și linoleic.

Protejează împotriva daunelor provocate de soare:
Femeile marocane folosesc de mult timp uleiul de argan pentru a-și proteja pielea împotriva daunelor provocate de soare

Hidratează pielea:
Uleiul de argan este poate cel mai des folosit ca hidratant. Acesta este motivul pentru care se găsește adesea în loțiuni, săpunuri și balsamuri de păr. Acest lucru se datorează în mare parte abundenței sale de vitamina E, care este un antioxidant solubil în grăsimi care poate ajuta la îmbunătățirea retenției de apă în piele.

Tratează acneea:
Acneea hormonală este adesea rezultatul excesului de sebum care este cauzat de hormoni. Uleiul de argan are efecte anti sebum, care pot regla eficient cantitățile de sebum de pe piele. Acest lucru poate ajuta la tratarea mai multor tipuri diferite de acnee și la promovarea unui ten mai neted și mai calm.
Aplicați ulei de argan - sau creme de față care conțin ulei de argan - direct pe piele, cel puțin de două ori pe zi. Ar trebui să începeți să vedeți rezultate după patru săptămâni.

Are efecte anti-age:
Uleiul de argan a fost folosit de mult timp ca tratament anti-îmbătrânire. Deși a fost susținut doar de dovezi anecdotice, un studiu recent reușit să susțină această afirmație. Cercetătorii au constatat că, o combinație de ulei de argan oral și cosmetic a dus la o creștere semnificativă a elasticității pielii. Acest lucru a oferit un tratament eficient împotriva îmbătrânirii.

Previne ingrasarea  pielii

Unii dintre noi au o piele mai grasă în mod natural decât alții. Cei care o au, deseori se străduiesc să scape de luciul uleios care poate apărea. Datorită capacităților de reducere a sebumului ale uleiului de argan, acesta poate ajuta la scăderea sebumului total și la reducerea îngrășării  pielii.

Prevenirea vergeturilor:
Vergeturile sunt deosebit de frecvente în timpul sarcinii, dar oricine se poate confrunta cu ele. Un studiu din 2016 a constatat că o cremă apă în ulei care conținea ulei de argan a îmbunătățit elasticitatea pielii. Acest lucru a ajutat la prevenirea și tratarea timpurie a vergeturilor.