Acid hialuronic

Când pronunțăm cuvântul Acidul hialuronic sună un pic înfricoșător, dar este de fapt un ingredient natural uimitor de hidratant care are beneficii minunate pentru îngrijirea pielii. Toată lumea poate beneficia de Acidul Hialuronic pentru o piele suplă și hidratată - chiar și după 40 de ani!

Gândul de a aplica un acid pe față este suficient pentru a face pe oricine să se strâmbe, dar știați că unii acizi au de fapt beneficii uimitoare pentru îngrijirea pielii? Acidul hialuronic aduce beneficii în atât de multe feluri, fiind un ingredient natural care asigură o hidratare bogată și profundă a pielii. Acest ingredient minune este perfect pe tot parcursul anului, dar este deosebit de util atunci când pielea ta se simte uscată și ai nevoie de un pic de hidratare suplimentară. 

Ce este acidul hialuronic?

Acidul hialuronic este o moleculă de zahăr prezentă în mod natural sub forma unui gel gros care lubrifiază părți ale corpului, cum ar fi mușchii și articulațiile, precum și țesutul conjunctiv, cum ar fi pielea. Deoarece acidul hialuronic se găsește deja în mod natural în organism, acesta constituie un ingredient ideal în produsele de îngrijire a pielii pentru a oferi o hidratare bogată, ușor de absorbit, care poate pătrunde în profunzime în straturile pielii. În îngrijirea pielii, acidul hialuronic organic este adesea derivat din plante și extracte active naturale sau printr-un proces de fermentație organică, astfel încât este adesea numit "hidratantul naturii ». Pielea care este hidratată este prezentată ca fiind mai radiantă și cu un aspect mai tineresc.

Care sunt beneficiile acidului hialuronic?

Cel mai mare beneficiu al acidului hialuronic este că o singură moleculă poate reține de 1000 de ori greutatea sa în apă! Acidul hialuronic pentru piele poate funcționa ca un burete, reținând toată această umiditate suplimentară pentru a stimula cu adevărat proprietățile de hidratare ale produselor de îngrijire a pielii pe care le folosiți. Deoarece poate reține toată această apă, pielea dumneavoastră arată și se simte mai suplă, mai fină și mai hidratată datorită retenției sporite a umidității și, de asemenea, ajută la stimularea procesului natural de vindecare a pielii. Acest ingredient anti-îmbătrânire este un ingredient ideal în serurile hialuronice, în cremele hidratante, în cremele pentru ochi și în măștile faciale, fiind, de asemenea, minunat calmant, corector al pielii și antiinflamator.

Pentru cine este bun acidul hialuronic?

Beneficiile acidului hialuronic sunt vizibile pentru orice tip de piele, dar este deosebit de bun pentru cei cu piele uscată și matură. Pe măsură ce îmbătrânim, pielea noastră încetează treptat să mai fie capabilă să rețină la fel de multă hidratare. De îndată ce atingem vârsta de 30 și ceva de ani, pielea noastră începe în mod natural să se maturizeze rapid, pierzându-și fermitatea și capacitatea de a preveni ridurile. Celulele încep să degenereze, iar nivelurile noastre de estrogen scad pe măsură ce ne apropiem de menopauză, rezultând o piele mai subțire care pur și simplu nu mai poate reține la fel de multă apă. Aici este locul unde un ser cu acid hialuronic poate fi de ajutor. Lipsa de hidratare poate duce la uscăciune intensă, piele aspră și un ten cu aspect tern, și oferă, de asemenea, mediul ideal pentru apariția ridurilor și a altor semne de îmbătrânire. Menținerea pielii moi, netede și pline de volum cu o hidratare bogată nu numai că asigură un ten tânăr, dar ajută și la încetinirea procesului de îmbătrânire prin prevenirea degenerării celulelor pielii. Acidul hialuronic este un ingredient super hidratant care are beneficii atât instantanee, cât și pe termen lung, ajutând la iluminarea tenului, precum și la îmbunătățirea texturii și tonusului pielii în timp. Capacitatea organismului nostru de a produce propriul acid hialuronic scade semnificativ odată cu vârsta, așa că este important să refacem nivelurile naturale din straturile pielii cu o îngrijire a pielii profund hidratantă.