Aloe vera

Proprietățile cosmetice ale acestei plante miraculoase Aloe Vera ca "sursă de tinerețe" sunt cunoscute din cele mai vechi timpuri. Industria cosmetică și-a dat seama rapid de potențialul său imens.

Lichidul conținut în frunzele sale  ajută la întărirea elasticității pielii prin producerea de fibroblaste, celule care determină reînnoirea colagenului, astfel ajutând  pielea să lupte împotriva apariției liniilor fine și a ridurilor.
Se folosește pe pielea sensibilă, mixtă, uscată și chiar foarte uscată fără să lase o peliculă grasă.
Acțiunea sa astringentă favorizează strângerea porilor și îmbunătățește aspectul tern al pielii pentru tenul mixt. 
Pentru tenul uscat și foarte uscat și pentru cel lipsit de apă,  va ajuta, pe lângă prospețimea sa, să calmeze și să favorizeze fluxul de umiditate al pielii pentru o mai bună hidratare.
Pielea sensibilă va  beneficia,  de utilizarea produselor cosmetice pe bază de aloe vera, deoarece această plantă este blândă, eficientă și respectuoasă cu epiderma, chiar și cu cea mai sensibilă.

Petele întunecate de pe piele, cunoscute și sub numele de hiperpigmentare, își pot lăsa amprenta din diverse motive. Fie din cauza expunerii la soare, a acneei sau doar a procesului normal de îmbătrânire, toate petele închise la culoare au de obicei un lucru în comun: sunt încăpățânate. Cu toate acestea, un compus numit aloesină, care se găsește în planta aloe vera, ar putea ajuta la clarificarea lucrurilor.
Proprietățile hidratante ale aloe vera sunt duble. "Frunza plantei de aloe vera este bogată în apă, în special în stratul cel mai interior, așa că ajută la hidratarea pielii și la fixarea umidității", explică medicul dermatolog Marisa Garshick, M.D. "Zaharurile [pe care le conține], cunoscute și sub numele de mucopolizaharide, ajută la reținerea umidității în piele".

Există date care sugerează că aloe ar putea avea proprietăți antimicrobiene și ar putea ajuta pielea predispusă la acnee", spune medicul dermatolog certificat Joshua Zeichner, director al departamentului de cercetare cosmetică și clinică al departamentului de dermatologie de la Mount Sinai Hospital. "Nu ar trebui să ia locul medicamentelor tradiționale pentru acnee, dar poate fi folosit alături de acestea."

În plus față de proprietățile sale antimicrobiene și antiinflamatorii, aloe vera este, de asemenea, o sursă naturală de acizi salicilici, "care pot ajuta, de asemenea, cu erupțiile, cum ar fi punctele negre și punctele albe", spune Garshick.