Avocado

Fructul de avocado este un super aliment verde, cremos, cu o sămânță/caramel în centru. Este cunoscut pentru utilizările sale versatile. Cu cantități mari de acizi grași sănătoși, mononosaturați, avocado poate adăuga valoare diferitelor feluri de mâncare. De asemenea, sunt bogate în vitamine, antioxidanți, minerale și potasiu. 

În afară de utilizările  culinare, avocado poate face minuni și pentru pielea ta. El poate ajuta la întărirea și îngroșarea unghiilor și a părului. Acest fruct conține biotină, care este foarte benefică pentru piele, prevenind uscăciunea și erupțiile cutanate. A

Având  un conținut ridicat de acid lauric, acționează ca un agent antimicrobian și antiinflamator care ajută la controlul acneei. Mai mult, proprietățile hidratante ale fructului pot preveni uscăciunea, fiind  un factor care contribuie frecvent la acnee și îmbătrânire.

Efect antiage

Avocado conține acid oleic antiinflamator care combate inflamația, previne ridurile și îmbunătățește roșeața pielii. În plus, vitaminele C și E din avocado sunt extrem de benefice pentru sănătatea pielii tale. Conține, de asemenea, o cantitate bună de antioxidanți, cum ar fi zeaxantina și luteina, care frânează efectele radicalilor liberi responsabili de îmbătrânirea prematură.

Efect de hidratarea a pielii

Abundând în vitaminele A, D și E, s-a demonstrat că uleiul de avocado asigură o hidratare profundă și o hidratare a pielii dumneavoastră. În plus, utilizarea uleiului de avocado pe piele poate preveni daunele provocate de soare, calmează pielea și stimulează vindecarea pielii. acidul linoleic și oleic din avocado ajută, de asemenea, la repararea și vindecarea pielii.

Efect de exfoliere a pielii

Avocado vă poate exfolia ușor pielea, datorită conținutului de antioxidanți și minerale. Aplicarea produsele pe baza  de avocado pe piele vă poate desfunda porii pielii, poate îndepărta celulele moarte și poate elimina excesul de ulei. În plus, avocado oferă hrană pielii, stimulând repararea și întinerirea pielii.