Centella

Dacă sunteți un fan al îngrijirii coreene a pielii, atunci aproape sigur ați auzit de Centella Asiatică. În timp ce acest ingredient demn de a fi promovat cucerește lumea îngrijirii pielii, marcă cu marcă.

Dar ce este Centella? Și de ce se regăsește în produsele de îngrijire a pielii? 
Este o plantă tropicală originară din Asia de Sud-Est, care a fost folosită că plantă medicinală pentru tratarea diferitelor afecțiuni timp de mai multe secole. În secolul al XIX-lea, Centella și extractele sale au fost recomandate că tratament pentru îmbunătățirea vindecării rănilor și a diferitelor afecțiuni ale pielii, inclusiv eczeme, psoriazis, ulcere varicoase, lupus și lepră.
Beneficiile Centella pentru piele se datorează în mare parte saponinelor, acizi grași, flavonoide, vitamina B, vitamina C și aminoacizi.

Beneficiile anti-îmbătrânire ale Centella Asiatică
Cercetările privind beneficiile Centella Asiatică pentru vindecarea rănilor au identificat eficacitatea acesteia în stimularea producției de colagen, în special a colagenului de tip I. Întrucât producția de colagen și cantitatea de colagen din piele scad odată cu vârsta, aceste cercetări sugerează că Centella Asiatică poate avea efecte anti-îmbătrânire.

Beneficiile anti-celulită și anti-vergeturi Centella Asiatică
Celulita este cauzată de o creștere a numărului de celule adipoase sau de o scădere a integrității țesutului conjunctiv care duce la "bombarea" grăsimii prin țesutul conjunctiv și la constricția vaselor mici de sânge. Acest lucru face că pielea să apară cu gropițe și "cocoloașe" și apare de obicei în jurul feselor și coapselor.
Tratamentele pentru celulită (de exemplu, cofeină) se concentrează, în general, pe modificarea țesutului adipos și a țesutului conjunctiv, precum și pe îmbunătățirea circulației. Extractele de Centella Asiatică sunt capabile să reglementeze metabolismul celular al țesutului conjunctiv și să îmbunătățească microcirculația.

Extractele de Centella Asiatică au fost folosite că plante medicinale de mii de ani. Cercetările sugerează că acestea au puternice efecte antioxidante și antiinflamatorii și pot fi, de asemenea, antibacteriene.

Alte beneficii pentru piele ale Centella Asiatică includ fotoprotecție, efecte antiroșeață, calmante și hidratante.