Cocos

Acest surfactant este considerat unul dintre cele mai sigure de pe piața produselor cosmetice, iar beneficiile sale sunt numeroase.  
Extractul de Cocus Nucifera este utilizat pe scară largă în produsele naturale de îngrijire a pielii și de înfrumusețare. Fiind un umectant excelent, nuca de cocos aplicată local are efect hidratant și previne pierderea de apă. Acționează asupra tuturor tipurilor de ten și protejează pielea în toate anotimpurile.
Uleiul de nucă de cocos este incredibil de benefic pentru pielea uscată. Proprietățile sale emoliente amplifică capacitatea pielii de a preveni pierderea de umiditate și oferă o hidratare hrănitoare care înmoaie suprafața aspră și uscată.
Uleiul de nucă de cocos este un excelent demachiant, deoarece descompune impuritățile solubile în lipide, cum ar fi machiajul, precum și sebumul, care este responsabil pentru pielea grasă.
Derivatii din nuca de cocos  încorporați în produsele cosmetice au foarte multe beneficii asupra tenului  nostru precum: hidratarea si netezirea ; minimizarea aspectul liniilor fine și al ridurilor, calmarea roșetii temporare precum si aducerea aportului de antioxidanți.