Extract de castravete

Extract de castravete

Ce este extractul de castravete? 
Extractul de castravete Cucumis sativus provine din (ați ghicit!) castraveți. Mai exact, este sucul recoltat din fructul de castravete.

Cele mai multe tipuri de castraveți sunt compuse în proporție de 95% din apă, iar ceilalți constituenți includ în primul rând acidul ascorbic (vitamina C), acidul cafeic (un antioxidant), acizi grași, siliciul mineral, plus alte oligoelemente. Datorită activității sale antioxidante, castravetele este un adaos binevenit la produsele anti-îmbătrânire.

Beneficiile extractului de castravete
Datorită numeroaselor sale beneficii, extractul de castravete a devenit un ingredient cheie în multe produse de îngrijire a pielii. Unele beneficii includ:

Îmbunătățirea pielii: Extractul de castravete oferă beneficii de răcorire care se crede că ajută la reducerea aspectului de roșeață și acnee. Datorită proprietăților sale naturale de curățare, lucrează din greu pentru a vă curăța pielea.

Hidratează pielea: Castravetele are un conținut extrem de ridicat de apă, prin urmare funcționează ca o sursă excelentă de hidratare pentru pielea ternă și uscată.Aceste ingrediente combinate au atât proprietăți hidratante, cât și emoliente. 
În plus, datorită naturii sale sensibile, castravetele funcționează bine în combinație cu alte ingrediente de îngrijire a pielii. 

Calmează pielea: Cearcănele și ochii umflați nu au nicio șansă în fața puterii castravetelui! Proprietățile sale răcoritoare și antioxidanții ajută la reîmprospătare pielii și la revigorarea ochilor. 
Proprietăți anti-îmbătrânire: Castravetele conține mangan și potasiu, ambele utile în întărirea și tensionarea pielii. Implementarea produselor anti-îmbătrânire cu extract de castravete poate ajuta la reducerea apariției liniilor fine și a ridurilor, menținându-vă un aspect tânăr și proaspăt! 

Castravetele este un tratament cunoscut pe scară largă pentru arsurile solare, deoarece are un efect de răcire a pielii, reducând durerea provocată de o arsură puternică.