Extract prun

Ce este extractul de prun?
Extractul de prun este obținut din fructul plantei Prunus Domestica. Uleiul de semințe de prun este foarte util datorită vitaminei E, beta-carotenului, vitaminei B, acidului oleic și acidului linoleic pe care le conține. 

Utilizare și beneficii:
Extractul de prun este utilizat ca emolient și agent de condiționare a pielii în produsele cosmetice. Un emolient este o substanță uleioasă care umple spațiile dintre celulele moarte ale pielii. Acesta face pielea mai moale și mai fină. Formează o peliculă subțire pe suprafața pielii ca o barieră protejând-o  de alergeni, bacterii și agenți iritanți care pătrund în straturile profunde ale pielii. Acestea fiind unele dintre cauzele problemelor precum acnee, eczeme, uscăciune și mâncărimi ale pielii. 
Uleiul din semințe de prun este bogat în acizi grași și antioxidanți. Are proprietăți hidratante și antiinflamatoare. Este, de asemenea, cunoscut pentru faptul că protejează pielea de radicalii liberi. Antioxidanții sunt esențiali pentru pielea noastră, deoarece aceasta este expusă la factori de mediu, cum ar fi radiațiile, poluarea și alte substanțe chimice toxice. Ca urmare, se întâlnește cu radicalii liberi care sunt deja prezenți și, într-o reacție în lanț, produce radicali liberi în organism, ceea ce poate duce la o modificare a structurii chimice a colagenului și a elastinei, proteine esențiale pentru piele. Acest lucru poate duce la inflamații, riduri și linii fine, precum și la infecții precum acneea și pete brune. Antioxidanții elimină acești radicali liberi și reduc semnele vizibile ale îmbătrânirii. De asemenea, îmbunătățește starea generală a pielii. În păr, asigură efecte de netezire și strălucire. Se utilizează în formularea cremelor, loțiunilor, gelurilor și a produselor de îngrijire a părului și a pielii.