Frunze de ceai alb

Camellia Sinensis (ceaiul alb) o plantă bogată în catechine - substanța antioxidantă care se găsește în ceai.
 Ceaiul alb este deosebit de apreciat pentru efectele sale pozitive asupra sănătății și aspectului general al pielii, oferind utilizatorilor un aspect neted și tineresc.
Componentele naturale ale ceaiului alb au un nivel ridicat de antioxidanți, care minimizează stresul oxidativ al pielii. Acest stres poate favoriza apariția ridurilor și a unei pigmentații neuniforme. Prin urmare, o concentrație ridicată de antioxidanți în produse, cum ar fi loțiuni, seruri și produse de curățare, acoperă pielea, protejând-o de deteriorarea celulelor.
Catechinele, componentă principală care se găsește în extractul de ceai alb, este un micronutrient de origine vegetală cunoscut sub numele de polifenol. Acesta poartă valoare antioxidantă, permițându-i să protejeze pielea de daunele provocate de radicalii liberi. 
Ceaiurile albe sunt extrem de eficiente în combaterea radicalilor liberi, care pot provoca inflamații cronice ale celulelor pielii umane, printre alte probleme de sănătate.
 Proprietăți de calmare a pielii
Extractul de ceai alb îmbunătățește, de asemenea, sănătatea și aspectul general al pielii, oferindu-i un aspect și o senzație de netezime. 
După ce au testat 21 de extracte de plante și ierburi pentru proprietățile de sănătate, cercetătorii de la Școala de Științe ale Vieții din cadrul Universității Kingston din Londra au descoperit că ceaiul alb este mai performant decât alte ceaiuri. Acesta protejează proteinele structurale ale pielii, cum ar fi elastina și colagenul, ceea ce duce la o elasticitate îmbunătățită și la un ten întinerit.
Ceaiul alb are, de asemenea, proprietăți, care împiedică activitățile enzimelor responsabile de descompunerea elastinei și a colagenului.


Nos savons sont saponifiés à froid
Nos savons sont saponifiés à froid
La saponification est une réaction chimique entre l'huile d'olive et la Soude NaOH qui donne du savon et de la glycérine. La soude utilisée pour faire notre savon est de l'hydroxyde de Sodium de formule NaOH que l'on appelle aussi soude caustique.

Notre recette est ancestrale et suit un tableau de saponification à froid. Après avoir préparé la soude avec de l'eau, nous mélangeons cette lessive de soude avec uniquement de l'huile d'olive biologique provenant d'Espagne.

Nous laissons la saponification s'effectuer sous une légère chaleur afin d'obtenir notre base lavante. Puis, nous laissons sécher nos savons durant 4 semaines en moyenne avant de vous les expédier.