Hibiscus

Nu numai că floarea de Hibiscus este uimitor de frumoasă la vedere, dar atunci când este folosită în produsele de îngrijire personală, beneficiile fantastice ale ei  pot fi dezvăluite pentru pielea dumneavoastră .Planta de Hibiscus are petale exotice, vibrante, care se deschid în formă de trompetă. Floarea strălucitoare și aspectuoasă oferă un amestec bogat de compuși ai plantei, inclusiv antioxidanți, vitamine, minerale și acid malic - doar pentru a numi doar câteva. Inutil să mai spunem că hibiscusul ar putea foarte bine să fie noul dumneavostră  ingredient preferat pentru îngrijirea pielii.
 Iată de ce:
Prevenirea ridurilor
De la pulberile de colagen la băuturile pre amestecate, există nenumărate modalități de a vă crește aportul de colagen. Dar, datorită vitaminei C din hibiscus, puteți, de asemenea, să vă ajutați organismul să producă colagen în mod natural. Vitamina C (cunoscută și sub numele de acid ascorbic) este necesară pentru sinteza colagenului. Mai exact, anumite enzime depind de vitamina C pentru a stabiliza corespunzător moleculele de colagen. Și, deoarece vitamina C aduce beneficii producției de colagen atât la nivel intern, cât și topic, vă puteți bucura de vitamina C din hibiscus prin folosirea produselor cosmetice. Unul dintre cei mai puternici activi vegetali anti-îmbătrânire, Hibiscus are reputația magică de a crește elasticitatea pielii pentru a oferi o uimitoare strălucire naturala a pielii. Având capacitatea incredibilă de a inhiba activitatea enzimei elastază, responsabilă de distrugerea prețioasei elastine a pielii, Hibiscus combate activ procesul de îmbătrânire prin întărirea și ridicarea pielii.

Încetinirea degradării colagenului. 
Deci, creșterea sintezei colagenului este un lucru. Dar cum rămâne cu reducerea degradării colagenului? Potrivit unor studii  de laborator, hibiscus ar putea da o mână de ajutor.
Hibiscusul este bogat într-un antioxidant numit miricetină. Acest compus suprimă colagenaza, o enzimă care țintește și degradează colagenul. (Activitatea colagenazei crește în mod natural pe măsură ce înaintăm în vârstă, ceea ce face că pielea să-și piardă fermitatea și structura). Cu toate acestea, miricetina din hibiscus ar putea, potențial, să pună frână degradării colagenului - mentinandu-va  pielea puternică și fermă. Hibiscus este cunoscut pentru nivelul său bogat de antioxidanți, inclusiv vitamina C și betacaroten. De asemenea, conține un pigment vegetal antioxidativ și antiinflamator numit antocianină, care conferă plantei nuanța să roșu-roz. Iar când vine vorba de îngrijirea pielii, aceșți antioxidanți pot ajută la reducerea stresului oxidativ (care poate contribui la îmbătrânirea pielii) și a inflamației care vine odată cu acesta.

Are AHA-uri, care exfoliază pielea.
Hibiscus conține acizi blânzi care au un ușor efect exfoliant asupra pielii. ... Acizii naturali prezenți în Hibiscus ajută la purificarea pielii prin descompunerea pielii moarte și creșterea turnover-ului celular, putând chiar ajută la controlul erupțiilor acneice. Hibiscusul este o sursă naturală de AHA, având  beneficii atunci când este folosit pe piele. Acesta conține acid malic și acid citric, care exfoliază ușor și luminează pielea. Atunci când sunt aplicate local, AHA-urile îndepărtează celulele moarte ale pielii și încurajează reînnoirea celulelor pielii. Prin acest mod delicat de exfoliere, AHA-urile pot ajută la reducerea hiperpigmentării, la creșterea clarității pielii și încurajează o piele mai proaspătă și cu aspect mai neted. Unul dintre cei mai puternici activi vegetali anti-îmbătrânire, Hibiscus are reputația magică de a crește elasticitatea pielii pentru a oferi o uimitoare creștere naturală a tinereții.

Uniformizează tonusul pielii
Unul dintre semnele vizibile ale îmbătrânirii pielii este apariția hiperpigmentării sau a petelor de vârstă. Petele de vârstă pot apărea din cauza unui număr de variabile diferite, inclusiv expunerea la radiații ultraviolete, producția excesivă de melanină și genetică. Datorită efectului ușor exfoliant al acizilor organici care se găsesc în plantă, inclusiv acidul citric și acidul malic, Hibiscus ajută la accelerarea reînnoirii celulelor, ceea ce are că rezultat un aspect mai uniform al tenului.

Hidratare intensă
În cele din urmă, Hibiscus are un conținut natural ridicat de mucilagii, o substanță lipicioasă produsă de plante care ajută la stocarea apei și a alimentelor. Mucilagiul constituie un hidratant natural fantastic pentru piele, care este delicat cu pielea sensibilă. Acest conținut ridicat de mucilagii din Hibiscus sporește capacitatea pielii de a reține umiditatea, ceea ce reprezintă un factor-cheie în păstrarea unui ten tânăr.
Calitățile bogate în hidratare naturală ale Hibiscusului ajută pielea să rămână hidratată, moale și suplă pentru mai mult timp, țînând la distanță pielea uscată și ternă.

Antioxidanții în cantitate mare care se găsesc în Hibiscus au, de asemenea, un efect antiinflamator și pot ajută la calmarea pielii inflamate, ceea ce face că Hibiscus să fie potrivit pentru cei predispuși la o piele foarte sensibilă.