Imortela

Helichrysum, sau Imortela este o plantă perenă care face parte din familia florii-soarelui crescând  aproximativ 20 de centimetri înălțime. Debordând de o nuanță galbenă strălucitoare, florile sale rotunde cresc în ciorchini, și nu se ofilesc niciodată, motiv pentru care este denumită în mod obișnuit o floare veșnică. Immortelle înseamnă, de asemenea, nemuritor în franceză.
Este un ingredient îndrăgit în industria de îngrijire a pielii. Și cu un nume ca Imortela, este greu de crezut că această plantă are altceva decât proprietăți magice.

Această centrală botanică este plină de lucrurile noastre preferate: antioxidanți, flavonoide, hidratare și proprietăți calmante. Produsele convenționale de îngrijire a pielii folosesc mai multe ingrediente sintetice diferite pentru a obține beneficiile anti-îmbătrânire care se găsesc toate în această singură plantă.

Se zvonește că numele Immortelle se referă, de asemenea, la beneficiile incredibile anti-îmbătrânire ale plantei. Helichrysum este un ulei emolient și hidratant care poate ajuta la reducerea aspectului petelor de vârstă, a liniilor fine și a ridurilor și chiar a aspectului tonusului și texturii pielii.

Efect antiinflamator
Imortela este bine cunoscută pentru proprietățile sale antiinflamatorii. De fapt, potrivit unui studiu din 2003 din Journal of Aromatherapy, imortelele calmează inflamațiile, ceea ce le face o alegere excelentă pentru iritații și roșeață.
Fitoterapeuții au folosit în mod tradițional planta sub formă de tinctură sau ca extract fluid pentru a vindeca rănile, tăieturile, abraziunile și cicatricile. Acest lucru o face deosebit de utilă pentru accelerarea vindecării - gândiți-vă la semnele roșii cauzate de acnee.

Previne erupțiile cutanate
Studiile arată că imortela poate ajuta la combaterea bacteriilor dăunătoare.
Potrivit unui studiu din 2008, publicat în revista Methods in Molecular Medicine, utilizarea uleiului esențial de H. italicum a redus în mod eficient tratamentul cu antibiotice pentru bacteriile rezistente la mai multe medicamente. Prin urmare, Imortela poate lupta împotriva bacteriilor de pe piele și poate preveni erupțiile cutanate fără uscare sau iritație.

Anti-îmbătrânire
Prin combinația sa de proprietăți antiinflamatorii, antimicrobiene, antioxidante și antialergenice, Imortela are un puternic efect anti-îmbătrânire.
Promovează creșterea de celule noi și sănătoase ale pielii, reduce aspectul cicatricilor, al liniilor fine și al ridurilor și previne îmbătrânirea prematură.

Hrănire
Cercetările arată că Imortela sub formă de ulei esențial, poate conține și acizi grași esențiali care  sunt necesari pentru funcționarea sănătoasă a pielii și întăresc bariera cutanată, reduc inflamația și hiperpigmentarea și restabilesc hidratarea.

Vindecare
Cunoscută pentru proprietățile sale de vindecare a rănilor, Imortela poate ajuta la accelerarea vindecării acneei sau a cicatricilor.