Lavanda de Provence

Această plantă legendară face parte din familia mentei, dar gustul și aroma sa sunt cu totul unice. Profilul puternic și crocant al parfumului a fost descris ca un amestec de mentă și rozmarin cu o notă dulce și florală. 

Lavandula angustifolia a fost mult timp apreciată sub formă de ulei pentru parfumul său generos și efectele sale vindecătoare. Reginei Elisabeta îi plăcea să folosească lavanda ca parfum și chiar o adăuga în ceaiul ei. Doamnele din epoca victoriană adorau să folosească uleiul de lavandă ca parfum, iar acesta a fost folosit chiar și ca antiseptic în Primul Război Mondial.

Prin desfundarea porilor și reducerea inflamației atunci când o aplici pe piele, lavanda ajută la prevenirea apariției acneei, tratând în același timp imperfecțiunile existente. Similar cu efectele calmante ale parfumului de lavandă, aceasta poate calma și pielea iritată, datorită proprietăților sale antiinflamatorii naturale.

Oamenii asociază de obicei lavanda cu două trăsături specifice: parfumul și culoarea sa. Dar poate că nu știți că floarea de lavandă și uleiul derivat din ea au o istorie îndelungată în fitoterapie.

În vremuri mai târzii, lavanda a devenit un aditiv pentru baie în mai multe regiuni, inclusiv în Persia, Grecia antică și Roma. Aceste culturi credeau că lavanda ajuta la purificarea corpului si a minții.