Macadamia

Nucile de Macadamia sunt originare din Australia. Ceea ce le face să iasă în evidență este conținutul lor ridicat de grăsimi, de aproximativ 70%, care este substanțial mai mare decât cel al majorității celorlalte nuci. Acizii lor grași sunt încărcați cu substanțe nutritive precum vitamina B, fier, calciu și fosfor, care sunt benefice pentru piele, păr și sănătatea generală.
Flavonoidele, antioxidanții și echilibrul corect de acizi grași esențiali sunt doar câteva dintre numeroasele beneficii anti-îmbătrânire ale uleiului din semințe de nucă de macadamia pentru piele.
Uleiul din nuci de macadamia este similar cu sebumul natural al pielii și hidratează fără a astupă porii. Acest ulei anti-îmbătrânire se absoarbe, calmează în profunzime, hidratează și ajută la vindecarea cicatricilor, a arsurilor solare și a petelor uscate, pentru acel aspect proaspăt și ferm pe care sperăm să îl obținem.
Plin de antioxidanți, luptă împotriva radicalilor liberi care provoacă daune oxidative. Deteriorarea oxidativă distruge barieră protectoare a pielii confruntându-ne  cu îmbătrânirea prematură. Bogat în  vitamina E, care este atât un antioxidant cât și un nutrient esențial, neutralizează radicalii liberi pentru a proteja pielea și transportă nutrienții și apă în tot corpul. Este, de asemenea, un emolient pentru a hidrata și vindecă.
Are proprietatea de reinoire deoarece conține squalane și acid oleic omega 9. Împreună, acestea ajută la regenerarea celulară, în timp ce înmoaie și hidratează. Squalanul este un hidratant mai ușor de absorbit, dar foarte puternic. Squalane poate fi folosit și în formă să izolată pentru toate tipurile de piele, chiar și pentru pielea predispusă la acnee sau grasă.
O altă caracteristică a sa este cea de hidratare. Este un emolient ușor, non-gras și penetrant. Acesta hidratează și este excelent pentru tipurile de piele uscată și matură care se confruntă cu o producție redusă de sebum natural.