Ulei de măsline

Uleiul de măsline,  se obține prin presarea măslinelor și extragerea uleiului acestora. Se prezintă sub diferite forme și are numeroase utilizări.

Beneficiile uleiului de măsline pentru piele:

Este bogat în vitamine
Potrivit Consiliului Internațional al Măslinilor, uleiul de măsline are multe vitamine, inclusiv A, D și K, precum și vitamina E, unele dintre ele fiind benefice pentru piele.
De exemplu, oamenii au folosit uleiul de măsline  topic de-a lungul istoriei pentru a trata o varietate de afecțiuni ale pielii, inclusiv psoriazis și eczeme.

Are proprietăți antioxidante
Uleiul de măsline este, de asemenea, un antioxidant, deci ar putea ajuta la prevenirea sau inversarea daunelor provocate de radiațiile ultraviolete care cauzează cancer. 
Acesta are o concentrație foarte mare de un ingredient numit scualene, în comparație cu celelalte tipuri de grăsimi și uleiuri pe care oamenii le consumă în mod normal. Scualenul este cel care conferă uleiului de măsline un plus de antioxidanți. Atunci când sunt aplicați pe piele, antioxidanții pot preveni îmbătrânirea prematură. De asemenea, unele cercetări sugerează că aplicarea uleiului de măsline pe piele după expunerea la soare poate lupta împotriva celulelor care cauzează cancer.

Efecte antibacteriene
S-a demonstrat că uleiul de măsline are proprietăți antibacteriene.
Dacă ești predispus la acnee, folosirea unui săpun pe bază  de  ulei de măsline poate ajuta să îți diminueze acneea prin uciderea bacteriilor care o provoacă. Uleiul de măsline este, de asemenea, cunoscut și  pentru  acțiunea lui hidratanta.

Dacă aveți pielea sensibilă, înainte de a folosi produse pe bază de ulei de măsline faceți  un test de alergie înainte de a-l aplică. Frecați pe antebraț o cantitate de mărimea unei lingurițe cu produsul pe baza de ulei de măsline pe care intenționați să o folosiți. Dacă nu observați nicio reacție în 24 până la 48 de ore, ar trebui să fie sigur de utilizat.