Neroli

Cine ar fi crezut că acest ingredient fermecător și misterios este de fapt derivat din umila portocală? Neroli este numele mai frumos dat florii de portocală amară, o rudă apropiată a portocalei comune. După cum sugerează și numele, spre deosebire de portocalele cunoscute , portocalele amare sunt doar atât - amare. De fapt, ele sunt numite în mod obișnuit "portocale marmeladă", deoarece sunt folosite în mod istoric pentru a face  marmelada britanică. La fel ca uleiul de trandafir, uleiul de neroli este distilat din floarea de portocal amar prin hidrodistilare (cunoscută și ca distilare cu aburi), unde florile sunt aburite cu grijă pentru a elibera uleiul parfumat.

De ce trecem prin acest lung proces? Și de ce suntem atât de obsedați de neroli? Pentru că acest ulei superb, bogat în antioxidanți, debordează de beneficii pentru piele. Indiferent dacă tenul tău este tern, uscat, predispus la erupții sau gras, neroli poate avea un impact pozitiv uriaș. Neroli stimulează luminozitatea pentru a promova o strălucire naturală și sănătoasă. Uleiul ajută la procesul natural de regenerare a pielii, ceea ce duce la un aspect mai vibrant și mai tineresc. 

Pe lângă calitățile sale regenerative, uleiul de neroli este, de asemenea, antiseptic, antibacterian, antiinflamator și analgezic. Acest lucru îl face util pentru a trata acneea și pentru a reduce roșeața asociată cu erupțiile cutanate. Consolidând neroli ca salvator al îngrijirii pielii, acesta poate fi folosit și pentru a trata pielea grasă, a reduce liniile fine și a hidrata toate tipurile de piele.
Neroli, extras din florile portocalului amar, se găsește adesea în produsele de îngrijire a pielii și a părului și este un ulei esențial popular în parfumerie datorită mirosului său râvnit.

De asemenea, ajută la reducerea liniilor fine și a ridurilor. Și acționează ca un antiseptic, luptând împotriva bacteriilor care pot provoca erupții și pete inestetice.