Rhassoul(Argila)

Cea mai mare parte a ceea ce știm despre argila rhassoul este anecdotică în acest moment. Dar cercetările indică faptul că aceasta are unele proprietăți vindecătoare datorită compoziției sale minerale unice.

Argila (rhassoul ) este un tip de argilă pe care unii oameni o folosesc ca produs cosmetic pentru pielea și părul lor. Este o argilă brună care se găsește doar într-o vale din munții Atlas din Maroc. Termenul "rhassoul" provine dintr-un cuvânt arab care înseamnă "a spăla".

Argila rhassoul nu a fost studiată pe scară largă pentru beneficiile sale pentru piele și păr. Dar a fost folosită de mai multe culturi diferite de peste o mie de ani ca ingredient cosmetic. Denumită uneori argilă roșie marocană  este bogată în magneziu și alte minerale.

Argila (rhassoul) pentru piele

Demachiant/agent de curățare  natural :

Rhassoul acționează la suprafața pielii și îndepărtează excesul de impurități  și sebum, permițând porilor să respire. Asta înseamnă că veți observa o reducere a acneei, a punctelor negre și a coșurilor. 

Exfoliant și clarificator 
Compoziția minerală a argilei rhassoul ajută la reducerea uscăciunii pielii și la îmbunătățirea clarității pielii.

Argila rhassoul este bogată în magneziu și potasiu. Anecdotic, mulți guru ai îngrijirii pielii jură că magneziul poate fi absorbit prin bariera pielii pentru a combate acneea, a curăța impuritățile și a îmbunătăți elasticitatea pielii. Cercetătorii sugerează că aceasta poate acționa ca o barieră protectoare, eliminând în același timp substanțele toxice la care este expusă pielea.