Semințe de zmeură

Uleiul din semințe de zmeură este un ulei luxos, dulce și atrăgător, care evocă imagini de zmeură proaspătă și delicioasă într-o zi de vară. Denumirea botanică sau  este Rubus idaeus, iar uleiul oferă beneficii hidratante, ocluzive, antiinflamatoare și antioxidante pentru piele. Mai mult, uleiul din semințe de zmeură oferă beneficii anti-îmbătrânire de îmbunătățire a elasticității, supleței și flexibilității pielii, în timp ce înmoaie și netezește aspectul ridurilor, al liniilor fine și al pielii lăsate.
Adesea utilizat în produsele cosmetice pentru caracteristicile sale hidratante, antioxidante și de formare a barierei lipidice, uleiul din semințe de zmeură este un adaos minunat la formulele faciale, cum ar fi serurile, uleiurile de față, loțiunile și cremele pentru tipurile de piele uscată, deshidratată, sensibilă și matură sau îmbătrânită. Uleiul din semințe de zmeură servește, de asemenea, ca adaos de lux la balsamurile de buze și produsele pentru buze, deoarece formează o barieră ocluzivă pentru a preveni pierderea de umiditate și pentru a proteja pielea de elementele dăunătoare. 
6 motive pentru a folosi uleiul din semințe de zmeură:
Absoarbe razele UV (Oomah et al., 2000), deși eficacitatea sa ca protecție solară nu a fost încă confirmată.
Antiinflamator datorită conținutului ridicat de acid alfa-linolenic (cel mai ridicat din orice ulei din semințe de fructe) și fitosteroli, prin urmare, util pentru eczeme și psoriazis.
Foarte bogat în vitamina E - un antioxidant. Antioxidanții în îngrijirea pielii sunt importanți pentru a preveni daunele oxidative, care pot duce la îmbătrânirea prematură a pielii și la cancerul de piele.
Niveluri foarte ridicate de fitosteroli care pot ajuta la reducerea pierderii de apă trans-epidermică, ajutând astfel la menținerea hidratării pielii.
Fitosterolii ajută, de asemenea, la repararea pielii deteriorate de factorii de mediu, inclusiv daunele provocate de soare.
Este o sursă excelentă de acid alfa-linolenic - un acid gras esențial care are beneficii regenerative și anti-îmbătrânire a pielii.
Compoziție și nutriție

Uleiul din semințe de zmeură este bogat în AGE (acizi grași esențiali), în principal în acizi linoleic și linolenic. Acesta conține niveluri foarte ridicate de tocoferoli (vitamina E), care acționează ca antioxidanți, și carotenoizi (vitamina A).    
Datorită compoziției sale, uleiul din semințe de zmeură posedă calități antiinflamatorii superioare, ceea ce îl face un bun adaos la produsele pentru față, buze și protecție solară. 

Utilizări și beneficii
Uleiul din semințe de zmeură roșie este adesea folosit în preparatele cosmetice ca adaos la creme de față, loțiuni, balsamuri, seruri și uleiuri. Cunoscut pentru puternicele sale beneficii antiinflamatorii, unii au constatat ameliorarea problemelor de piele, cum ar fi eczema, prin utilizarea continuă și locală a uleiului, datorită complexului său puternic de acizi grași esențiali, care este bogat în omega. 
Uleiul din semințe de zmeură este o completare plăcută a produselor de protecție solară, datorită calităților sale de protecție solară raportate*, împreună cu beneficiile sale antiinflamatorii, antioxidante și hidratante. Este, de asemenea, un adaos popular la produsele anti-îmbătrânire.
*Potrivit studiului Oomah (2000), uleiul din semințe de zmeură are capacitatea de a absorbi lumina UV similar cu o cremă de protecție solară cu SPF 28-40. Unii oameni interpretează greșit acest lucru ca fiind că uleiul din semințe de zmeură este o protecție solară eficientă, dar, în realitate, această afirmație nu a fost testată - uleiurile nu au trecut niciodată prin testele stricte de SPF care determină nivelul de protecție împotriva luminii solare. Acestea fiind spuse, este foarte probabil ca uleiul să fie un bun adaos la o protecție solară naturală cu filtre UV adecvate, datorită proprietăților sale antioxidante și antiinflamatorii.
Nos savons sont universels
Notre savon à froid remplace presque tous vos savons du quotidien (même le savon d'alep ou savon noir):

  • Savon corporel et visage (pour adulte, enfant et même bébé)
  • Savon lessive pour votre lave-linge
  • Savon lessive pour votre lave-vaisselle
  • Savon nettoyant pour votre maison (sol, meuble, cuisine, salle de bain)
Tout cela en étant 100 % naturel ! Notre savon certifié BIO est bien plus économique. Faites le calcul en remplaçant tous vos produits ménagers, vos gels douches et vos lessives par notre savon.

En moyenne un savon de 100 g dure un mois. Tout dépend bien entendu de votre utilisation (corps, linge, vaisselle, sol) ainsi que de la fréquence. A noter, notre savon (et donc les copeaux) contiennent de l'eau, qui va s'évaporer au fil des mois. Ne soyez donc pas surpris si votre savon ou vos copeaux sont plus légers que le poids annoncé si vous les utilisez seulement quelques mois après les avoir reçus.
Nos savons sont universels