Unt de shea

Un ulei bogat în grăsimi care provine din arborele de karite (cunoscut și sub numele de arborele de shea) este soluția ta pentru multe probleme de sănătate ale pielii și părului. Destul de recent, acest unt a câștigat o popularitate uriașă în lumea occidentală datorită utilizării sale pe scară largă în mai multe produse de înfrumusețare, cum ar fi loțiuni, produse cosmetice, șampoane și balsamuri.

Extras din nucile arborelui de shea (Vitellaria paradoxa), originar din Africa, untul de shea este un ulei gras care există sub formă de solid la temperatura camerei.
Printre principalele componente ale untului de shea se numără acidul oleic, acidul stearic, acidul linoleic etc. Acesta se absoarbe rapid în piele, deoarece se topește la temperatura corpului. Proprietățile sale hidratante și vindecătoare se dovedesc benefice pentru multe probleme ale pielii. De asemenea, are proprietăți antiinflamatorii și antimicrobiene (într-o anumită măsură) care pot fi utilizate pentru a trata multe afecțiuni. 

Este bogat în grăsimi care îl fac un excelent emolient și agent de hidratare a pielii. Are proprietăți antiinflamatorii și antioxidante conținând , de asemenea, vitaminele A și E, care nu numai că mențin pielea în stare optimă de sănătate, dar o protejează și de deteriorarea ei de către radiațiile ultraviolete nocive ale soarelui. 
Untul de shea este un hidratant excelent pentru față și corp. Conținutul său de grăsime este responsabil pentru proprietățile sale emoliente și umectante . Acesta reține umiditatea în piele și o menține hidratată pentru mult timp. Pielea deshidratată și uscată devine aspră și descuamată.

Untul de shea este considerat unul dintre cei mai buni agenți anti-îmbătrânire pentru piele. Acesta stimulează producția de colagen. Vitaminele A și E care se găsesc în acest unt mențin pielea suplă, hrănită și radiantă. Dacă este folosit în mod regulat, reduce ridurile și previne, de asemenea, ridurile premature și liniile faciale. Proprietățile sale anti-îmbătrânire pot fi, de asemenea, atribuite capacității sale de a crește circulația la nivelul pielii și de a promova reînnoirea celulelor. Aceste vitamine, împreună cu catechinele, exercită, de asemenea, un efect antioxidant împotriva radicalilor liberi care deteriorează pielea. Acești radicali liberi se găsesc adesea în mediul nostru înconjurător în poluanții și iritanții. Razele soarelui pot, de asemenea, să crească radicalii liberi din pielea noastră, care pot deteriora cu ușurință celulele pielii. Esterii acidului cinamic din grăsimea de shea previn daunele provocate de acești compuși, oferindu-i pielii dumneavoastră un impuls antioxidant.