Vanilie

Tuturor ne place vanilia, nu-i așa? Parfumul liniștitor pe care îl oferă, mai ales în loțiunile de corp. Dar știați că vanilia poate face pentru pielea dumneavoastră mai mult decât să o facă să miroasă delicios? Dacă incluzi acest ingredient natural în rutină zilnică de îngrijire a pielii, atunci nu vei putea doar să inversezi îmbătrânirea - ci și să-ți protejezi pielea de deteriorarea acesteia. Nu-i așa că este uimitor? Nu este asta o mare ușurare?
Extractul de vanilie conține proprietăți antibacteriene și antioxidante care previn erupțiile cutanate și calmează roșeața și iritația. Dacă te confrunți cu erupții de acnee pe piele, folosirea unui produs antiacneic  împreună cu un produs pe  bază  de vanilie te va ajută la vindecare.
Odată cu vârsta și utilizarea mai multor produse, pielea ta devine granulată și ternă. Produsele ce conțin  vanilie calmează iritațiile și inflamațiile pielii.
Nimănui nu-i place să aibă linii fine și riduri pe piele. Dacă și tu vrei să întârzii procesul de îmbătrânire a pielii, produsele ce conțîn și vanilie în structura lor te pot ajuta la menținerea strălucirii pielii tale.
Poluarea, praful și dietă grasă sunt cei mai mari dușmani ai pielii tale. Dar prezența vitaminelor B, precum niacina, tiamină, B6 și acidul pantotenic în vanilie joacă un rol important în menținerea sănătății pielii. Proprietățile antioxidante prezente în extractul de vanilie ajută la protejarea pielii de daunele cauzate de poluanții și toxinele din mediul înconjurător.
Vanilia este bogată în atioxidanti care previn și inversează daunele cauzate de radicalii liberi asupra pielii. Ajută la încetinirea semnelor de îmbătrânire, cum ar fi liniile fine, ridurile și petele de vârstă. Este utilizată pe scară largă în industria cosmetică pentru parfumul său și pentru beneficiile sale ant-îmbătrânire.
Dacă ați crezut întotdeauna că acest cuvânt "Vanilie" este proprietatea tuturor acelor industrii care produc acele înghețate, ciocolată, prăjituri, produse de patiserie, cremă, biscuiți, confecții și băuturi răcoritoare care îți lasă gura apă, și că nu ar putea există o utilizare mai bună pentru el, atunci v-ați înșelat.